Перші підсумки урядування за президента В. Януковича

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 25 січня 2011, 15:19
Експертні оцінки проведених реформ констатують той факт, що влада дійсно є консолідована, а її дії узгодженими. Але за таких темпів інфляції, ми маємо погіршення життя вже сьогодні, причому ця тенденція є стабільною.
Перші підсумки урядування за президента В. Януковича

Про головні економічні та фінансові зміни в Україні сьогодні в прямому ефірі прес-центру "Майдан Свободи" розповів експерт фінансового ринку Борис Кушнірук.

За словами пана Бориса, Державний бюджет заклав витрати 23 млрд. грн. на підготовку до проведення «Євро-2012» і значна частина цих коштів буде витрачена на ремонт доріг. Коментуючи таке рішення, Б. Кушнірук наголосив на, що на ремонт доріг перераховують величезні суми, які в сотні разів більші, ніж це коштує. Тобто в самому бюджеті закладені корупційні схеми, які значно полегшують розкрадання державних коштів.

Лавочки, що стоять на платформі станції метро «Олексіївська», на які міська влада Харкова нібито витратила по 68 тисяч гривень за кожну, а потім, після резонансного розголосу, заднім числом переоформила їх ціну знизивши до 24 тисяч гривень, Борис Кушнірук вважає надзвичайно маленькою частинкою того, про що мають знати платники податків та інші пересічні громадяни.

Експерт, зокрема, розповів, як протягом  кількох місяців з Державного бюджету України було викрадено більше 3 млрд. грн. Мова йшла про  несплату державного мита за ввезені до України тютюнові вироби, алкоголь, нафтопродукти тощо. За неофіційними даними, як наголосив Б. Кушнірук, один з таких великих імпортерів належить члену Кабміну А. Клюєву.

Нестачу бюджетних коштів влада компенсувала за рахунок кредитів МВФ. За словами експерта, інфляція в таких економічних умовах, які ми маємо зараз, буде зростати і така тенденція буде стабільною. Борис Кушнірук також наголосив на тому, що повний кінець прийде тоді, коли чергова хвиля світової кризи не  дасть можливостей давати Україні кредити. Для того, щоб цього не трапилося, необхідно розвивати свою економіку і бюджетні витрати спрямовувати на її розвиток, а не на розкрадання та проїдання.

Київський експерт також наголосив на тому, що в Державному бюджеті не закладено підвищення стипендій для студентів. Крім того, уряд ініціює скасування соціальних пільг для різних груп населення.

Як  було зазначено, постійне підвищення цін на продукти харчування та комунальні послуги шкодить не лише населенню, а й окремим підприємствам, оскільки не всі товари та послуги дорожчають однаково, тому від такої інфляції одні мають надприбутки, а інші – величезні збитки.

comments powered by HyperComments