Харківські суди зумисне затягують розгляд справ. Засідання по справі Парку Горького вкотре перенесене

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 28 січня 2011, 22:05
Відповідно до законів України, суд має вивчати матеріали справи і виносити вирок протягом одного місяця, і, лише, в деяких складних випадках – два місяці. У Харкові, так як і в інших регіонах України, суди тривають роками.
Харківські суди зумисне затягують розгляд справ. Засідання по справі Парку Горького вкотре перенесене

Сьогодні, 28 січня, мало відбутись судове засідання у справі виділення земельної ділянки під будівництво дороги у Парку Горького. Передбачалось навіть, що це засідання може бути останнім. Але без жодного попередження судове засідання перенесли на 11 лютого.

Дзержинський суд міста Харкова про хворобу судді повідомив лише тоді, коли близько 20 людей, які є свідками подій у Парку Горького, зайшли до приміщення.

За словами юриста і секретаря Координаційної Ради «Зеленого фронту» Євгена Соловйова, судова тяганина розпочалася у травні 2010 року. Суд надзвичайно довго вивчав матеріали справи, переносив засідання і робив усе можливе для того, щоб витратити на цю справу якомога більше часу і зараз теж продовжує ухилятися від винесення вироку.

Євген Соловйов також наголосив на тому, що в судовій справі міститься два різних документи про виділення земельної ділянки харківською міською владою, причому з мокрими печатками, в яких зазначені різні дати одного й того ж рішення.

Інша справа, яка теж стосується подій у Парку Горького розглядається в іншому суді міста Харкова, але ситуація з термінами є аналогічною.

Члени «Зеленого фронту» під стінами Дзержинського суду міста Харкова кілька разів проскандували: «Бажаємо суддям міцного здоров’я» і заявили про те, що відступати від початої справи ніхто з них не буде. Більшість із них впевнена в тому, що їх організація виграє судовий позов, а якщо цього не буде, то подадуть у вищі інстанції.

До Європейського Суду можна звертатись лише у тому випадку, якщо найвищі судові інстанції України не дадуть бажаного рішення. Члени «Зеленого фронту» до таких дій теж готові.

 

comments powered by HyperComments