Громадянин Еґипту в центрі Харкова вчить, як треба любити Батьківщину

Ігор Алексєєв  |  Середа, 2 лютого 2011, 23:15
Захоплюючий та повчальний приклад справжнього патріотизму та небайдужости показує у центрі Харкова еґипетський араб. Він сам на чужині вирішив підтримати співвітчизників у їхній революційній боротьбі. Не дивно, адже герб республіки - вільний орел, а гімн називається "Моя країна, моя країна, моя країна".
Громадянин Еґипту в центрі Харкова вчить, як треба любити Батьківщину

Докторант НТУ «ХПІ» Арафа Радван не словом, а ділом солідарний з еґипетськими революціонерами. Перебуваючи у Харкові, він не байдужий до своєї Батьківщини та вийшов на майдан Свободи із національною еґипетською симболікою.
На батьківщині він викладає машинобудування в університеті Аін Шамс, що у Каїрі. У докторантурі навчається у Харкові, приїжджає до нас на навчання вже шостий рік.
Третій день триватиме акція на підтримку еґипетської «лотосової революції». Першого дня орґанізатор був на ній сам, другого – до нього долучилися декілька харківських іракців. Еґипетський народ – братній для них і вони теж не пошкодували свого часу, щоби бодай солідарністю підтримати борців за краще життя.
Акція за планом буде безстроковою - щодня, поки не закінчаться заворушення в Еґипті, Арафа Радван планує виходити на майдан. Державний прапор Еґипту виготовлений паном Радваном самотужки. В іншій руці – революційні гасла, надруковані на ватмані. Акція узгодженя з місцевою виконавчою владою.
Зі слів пана Радвана – жити в Еґипті з теперішньою владою нестерпно, народ бідує. Якщо народ вирішив скинути керівника з крісла, то він, будучи на чужині, підтримає земляків та стоятиме на майдані щодня з чотирнадцятої до шістнадцятої години стільки, скільки це буде потрібно.
Зворушує активність, ініціатива та відвага цієї людини, а також підтримка іракських арабів. Можливо уже сьогодні до акції приєднаються українські інтернаціоналісти. Або принаймні ця акція повинна навчити нас не боятися висловлювати свій протест та підтримку однодумцям. Можливо приклад арабських гостів надихне декого на жвавіший опір владному свавіллю та виразнішу підтримку бєларуських і російських братів у їхньому звільненні.
 

comments powered by HyperComments