“Поетичне місто” – Харків. Спільний проект телебачення, театру та літераторів

Четвер, 17 лютого 2011, 14:59
Харківський телеканал "Сімон" започатковує трансляцію поезії
“Поетичне місто” – Харків. Спільний проект телебачення, театру та літераторів

У Харкові стартує телевізійна передача «Поетичне місто», спільний проект телеканалу «Сімон», літературного альманаху «ЖУК – Жива українська культура» та Театру на Жуках.
У рамках проекту створюється серія сюжетів, в яких харківські поети читають власні вірші, а їх авторське виконання органічно обрамляють міські та пейзажні відеозамальовки. Сюжети будуть транслюватися на каналі «Сімон» в перервах між телевізійними програмами.

До 14 лютого записані перші чотири фрагменти, в яких свої ліричні вірші читають поети-«жуки» Марія Сорокіна («Ходить Місяць»), Михайло Горобець («Від зими залишається лише третина»), Галина Бабак («Я покрив поцілунками твоє Тіло» ), Олександр Євтушенко («На все – зима!»). Надалі ці та наступні записи планується включати в ефір без прив´язки до святкових дат.

«Перші ж замальовки показали, що все виходить красиво, незвично, і в цілому виходить зовсім не ординарний проект. Подібного якому, схоже, немає на інших ефірних телеканалах, ні на харківських, ні на центральних. І ми дуже вдячні каналу «Сімон», його генеральному продюсеру Вікторії Аннопольській, а також режисерові проекту Олександрі Панченко, яка демонструє по-справжньому творчий і зацікавлений підхід до реалізації задуму», – сказав продюсер Театру на Жуках Дмитро Терновий.

comments powered by HyperComments