Новини від Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ

Понеділок, 21 лютого 2011, 14:45
Вже місяць у храмах Харківсько-Полтавської єпархії лунають молитви за визволення політичних в'язнів, заарештованих останнім часом в Україні.
Новини від Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ

В неділю блудного сина, 20 лютого 2011 р., в Свято-Дмитрівському храмі м. Харкова було проведено збір коштів на допомогу ув'язненому парафіянинові цього храму Юрієві Пономаренкові. Зібрані 2.204 грн. будуть передані матері ув'язненого юнака.

Цими днями також львівська газета "Успенська вежа" відзначає 20-річчя від часу виходу першого числа. Видає газету Львівське крайове братство апостола Андрія Первозваного. З нагоди ювілею архиєпископ Харківський і Полтавський Ігор (Ісіченко) звернувся до редакції газети з привітанням.

"Двадцятиріччя нашої братської газети – це ювілей присутности в житті Братства апостола Андрія Первозваного видимого знаку Божої ласки. Адже лише з волі Провидіння газета, позбавлена надійного фінансування, підтримки церковної влади, мережі розповсюджувачів, протягом двох десятиліть лишається незмінним речником мирян Української Автокефальної Православної Церкви, плекаючи тяглість традицій, започаткованих у Петропавлівській церкві Львова 19 серпня 1989 р. Вітаючи нечисленний, але мужній і діяльний колектив редакції з ювілеєм, сердечно дякую всій спільноті Львівського братства апостола Андрія Первозваного, завдяки жертовности якої ми щомісяця одержуємо нове число «Успенської вежі». Ваша принциповість, відмова йти на компроміси з сумлінням свідчать про віру в Святу Христову Церкву, в її незаплямовану чистоту, в її природню єдність, забезпечувану благодатною присутністю Святого Духа. Хай же ця присутність і надалі щедро виявляється в публікаціях братської газети, сприяючи гідному подоланню Українською Автокефальною Православною Церквою всіх земних випробувань. Хай Єдиний у Трійці Господь благословить Вас на довгу й плідну працю в Його винограднику!"

 

comments powered by HyperComments