Пікетування Харківської міської ради продовжує громадська організація «Зелений фронт»

Жанна Титаренко  |  Середа, 23 лютого 2011, 11:44
Члени «Зеленого фронту» разом з іншими небайдужими мешканцями продовжують боротися проти вирубки дерев у місті Харкові.
Пікетування Харківської міської ради продовжує громадська організація «Зелений фронт»

Взимку вирубка дерев у Лісопарку та прибудинкових територіях продовжувалася, а холодні погодні умови не дозволяли вести активний цілодобовий захист зелених насаджень.

За попередньою інформацією, сьогодні, Харківська міська рада має розглядати ще одне питання про виділення земельної ділянки в зоні зелених насаджень міста. У зв’язку з цим, організація «Зелений фронт» провела двогодинний пікет цієї установи.

За словами юриста організації «Зелений фронт» Євгена Соловйова, територія Лісопарку зменшилася на дві третини. А те що залишилося, теж продовжують вирубувати.

Пікетувальники скандували різні гасла на захист зелених насаджень і намагалися якомога більше привертати до цієї проблеми громадськість. 

 Один з організаторів пікету Юрій Кальченко, наголосив на тому, що Лісопарк належить людям, а не владі, і за своїми розмірами від був одним з найбільших на всій території СССР. Таких парків мало і це є перевагою міста Харків, тому його знищення не є доцільним, бо будинки і дороги є всюди.

Учасники пікету також висловили свій протест проти підвищення тарифів на комунальні послуги та проїзд у міському транспорті.

 «Зелений фронт» нині також веде боротьбу проти продажу квітів, які занесені до Червоної Книги України, або є мало вивченими. Громадський контроль можливого продажу першоцвітів на станціях метро «Радянська» та «Історичний музей» посилюється заявами до правоохоронних органів. Тож не випадково, що на пікет деякі мешканці Харкова прийшли з плакатами, на яких були прикріплені фотографії квітів.

 

comments powered by HyperComments