Ліквідатори аварії на ЧАЕС та учасники бойових дій в Афганістані планують масові акції протесту проти законопроекту № 7562

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 25 лютого 2011, 17:49
Пільговики цієї категорії протестують проти скасування низки пільг та зменшення соціальних виплат. Нині в Харківській області мешкає 30 тис. чорнобильців, 12 тис. афганців та 3,5 тис. учасників локальних бойових дій.
Ліквідатори аварії на ЧАЕС та учасники бойових дій в Афганістані планують масові акції протесту проти законопроекту № 7562

Пре це та інше сьогодні під час прес-конференції заявив голова обласної ради інвалідів Афганістану Вадим Мірошниченко.

За словами пана Вадима, афганці та чорнобильці вимагають від Верховної Ради України та уряду відмінити законопроект №7562. Вадим Мірошниченко також вважає, що цей законопроект порушує 11 законів України і дві Міжнародні Конвенції прав людини, а тому не може ставитись на голосування в такому вигляді.

Афганці та чорнобильці також обурені тим, що їх запросили на обговорення цього законопроекту до Києва, але жодну їх пропозицію не врахували.

Голова Харківської обласної організації інвалідів Чорнобилю Володимир Білоєнко також наголосив на тому, що у місті Харкові чорнобильці й афганці 20 днів пікетували обласну державну адміністрацію. І лише після цього, просування законопроекту №7562 було на деякий час призупинено.

Але за ті 20 днів, коли люди щодня виходили на пікети, на ці події добре відгукнулись чорнобильці, які мешкають в Німеччині. За словами Володимира Білоєнка, закордонні побратими на захист чорнобильців надіслали свої письмові звернення до Асамблеї Ради Європи та Верховної Ради України.

На жаль, все це поки що не дало потрібних результатів, тому, як вкотре зазначив голова міської організації інвалідів Афганістану Віктор Коваленко, вони будуть об’єднуватись із чорнобильцями і захищати свої права під стінами Верховної Ради на багатоденних соціальних майданах.  

 

comments powered by HyperComments