Розчищення річки Харків знову відкладається на потім. У деяких районах очікуються паводки

Жанна Титаренко  |  Четвер, 10 березня 2011, 16:15
Чистили річку Харків протягом 10 років і до завершення цих робіт залишилося 600 метрів. За попередніми підрахунками, для проведення очисних робіт потрібно 600-700 тисяч гривень.
Розчищення річки Харків знову відкладається на потім. У деяких районах очікуються паводки

Про це та інше, сьогодні, під час прес-конференції заявив заступник начальника Харківського обласного управління меліорації та водного господарства Віктор Бойко.

За словами пана Віктора, фінансування буде здійснюватись із державного, а не міського чи обласного бюджету.

Державний Комітет України водяного господарства подав запит на виділення коштів і для очищення річки Оріль. Якщо програма буде введена в дію, то протягом 2010 року буде очищено 1,5 кілометра її русла.

Річка Харків, як і Оріль будуть розчищатись до природного русла без штучних поглиблень.

Серед 867 річок, що протікають на території Харківської області Оріль вибрали тому, що вона становить найбільшу небезпеку для підтоплення.

Водночас, Віктор Бойко впевнений, що повеней цього року на території Харківської області не буде. Паводки спостерігатимуться в тих місцях, де вони відбуваються майже щорічно. До таких місць належать 13 водосховищ, а, зокрема, Печенізьке, Притайське, Краснопавлівське, Великобурлуцьке.

У Харкові очікується невелике підтоплення прибережних територій в місці стікання річок Харків і Лопань (район Цирку).

Для боротьби з паводками створено 17 аварійних бригад (158 людей), на випадок виникнення непередбачуваних обставин виділено 2 плавзасоби, 5 екскаваторів, більше 100 метрів кубічних щебеню та піску.

Віктор Бойко також наголосив на тому, що воду з відкритих водойм без додаткової очистки вживати в їжу не можна. Водойми є забрудненими і за якістю води їх відносять до третього класу.

«Паводки очищують води річок і в Харківській області їх дещо бракує», - додав Віктор Бойко.

comments powered by HyperComments