У Харківській області щороку щонайменше одна людина за допомогою хірургічного втручання змінює свою стать

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 11 березня 2011, 15:39
Нове сімейне законодавство містить положення, згідно до якого, таким особам значно полегшується процес переоформлення документів.
У Харківській області щороку щонайменше одна людина за допомогою хірургічного втручання змінює свою стать

Про це та інше, під час прес-конференції повідомила заступник начальника відділу реєстрації актів громадського стану головного управління юстиції в Харківській області Оксана Радько.

За словами пані Оксани, перший випадок зміни статі за допомогою хірургічного втручання в Харківській області трапився 1997 року. З того часу кількість таких людей дещо збільшилась. Щороку, одна особа, хоча буває й більше, після зміни статі звертається до Державних органів РАГСу і змінює документи. Офіційно, кількісна статистика таких осіб в області та в Україні не проводиться і не оприлюднюється.

Згідно до нового закону, такі люди повинні подавати медичні довідки про операційне втручання, паспорт і свідоцтво про народження. Після цього, за новим сімейним законодавством, вони мають право змінити ім’я та отримати не лише новий паспорт, а й нове свідоцтво про народження.

Якщо така людина перебувала у шлюбі, то після зміни статі виникає колізія. Згідно до законів України, на території нашої держави забороняється укладання одностатевих шлюбів. Після зміни статі, новий закон не передбачає розірвання шлюбу з такими особами і визнанням його недійсним.

Ажіотажу і переростання зміни статі у масове явище покищо не очікується, але новий закон засвідчив те, що чиновники такі справи одобрюють.

Коментар цих подій для «Справжньої варти» дав представник Української Греко-Католицької Церкви отець чину святого Василія Великого Йоаким Ковальчук:

«Зміна статі не вирішує жодних проблем людини. Церква проти хірургічного втручання. Таким людям потрібна психологічна допомога. Статистика показує, що люди, які змінювали стать, залишалися і надалі в депресивному стані. У більшості випадків це призводило до самогубства. Церква виступає за те, щоб допомогти людині змиритися з її природними даними і повноцінно існувати в гармонії з навколишнім світом.»


 

comments powered by HyperComments