Скільки дітей народжується, якими іменами їх називають і з ким беруть шлюби мешканці Харкова?

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 11 березня 2011, 16:33
За статистичними даними останніх трьох років, у Харківській області за один рік народжується від 20 до 25 тисяч немовлят. Смертність становить від 45 до 42 тисяч за рік. Спостерігається тенденція укладання шлюбів з іноземними громадянами.
Скільки дітей народжується, якими іменами їх називають і з ким беруть шлюби мешканці Харкова?

Про це та інше, сьогодні, під час прес-конференції повідомила заступник начальника відділу реєстрації актів громадського стану головного управління юстиції в Харківській області Оксана Радько.

За словами Оксани Радько, щороку в Харківській області реєструється від 17 до 20 тисяч шлюбів, і від 8 до 10 тисяч пар їх розриває. 
Великих черг до Харківських РАГСів нині немає. Молодята не поспішають узаконювати свої стосунки.

Начальник Червонозаводського відділу державної реєстрації громадського стану Тетяна Вдовина наголосила на тому, що більшість пар узаконює свій шлюб все ж таки за взаємною згодою, керуючись почуттями кохання, а не матеріальних чи інших вигод. Частина пар згоджується на шлюб перед народженням спільної дитини, аби потім без зайвих проблем оформити своє батьківство.

Під час прес-конференції також було зазначенно про збільшення державного мита за укладання шлюбів і розлучення. Нині державне мито за взяття шлюбу сягає 300 гривень, а за розлучення - 1200.

За останні три роки, як зазначила Оксана Радько, значно збільшилась кількість шлюбів з іноземними громадянами. Згоджуються на такий варіант здебільшого жінки 40 – 45 років.

Після народження дітей називають здебільшого українськими іменами. Найпопулярнішими є: Софія, Марія, Анастасія, Єлизавета, а серед хлоп’ячих – Максим, Артем, Микита, Кирило, Олександр, Михайло, Данило.

За новим законодавством ім’я Микита, до прикладу, можна записувати до документів у тому варіанті, який зазначать батьки -  Нікіта. Те саме стосується й інших імен.

Серед незвичних і рідкісних імен трапляються Остап, Соломія, Аполенарія, старослов’янські та іноземні імена тощо.

 

comments powered by HyperComments