Харківська область за соціально-економічними показниками посіла 15 місце по Україні

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 18 березня 2011, 16:03
Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у рейтингу губернаторів посів третє місце з заду, тобто 25 з 27 учасників. На низ рейтинг області і Михайла Добкіна потягли показники галузі сільського господарства.
Харківська область за соціально-економічними показниками посіла 15 місце по Україні

Про це під час прес-конференції повідомив харківський політолог Олександр Романюк.

За словами пана Романа, Харківська область відстає від середніх по Україні промислових показників на 5,6%, і на 20% - від середніх показників сільського господарства.

Коментуючи таку ситуацію Олександр Романюк наголосив на тому, що відповідальні чиновники за галузь сільського господарства не розуміються на цій справі і призначені на посади суто з політичних, а не фахових мотивів.

Олександр Романюк додав, що Харківська область входить в трійку найбільших боржників за газ. І мова йде не про мешканців, бо вони сплачують вчасно, а про підприємства.

Рейтинг Харківської області визначав Кабінет Міністрів України. Такі показники вираховують щоквартально.

Незважаючи на підготовку до «Євро-2012» значно знизились у порівнянні з минулим роком показники інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності.

Площа земель вкритих лісом зменшилась на 1227 гектарів.

Харківські політологи вважають, що значно погіршилася ситуація в плані діалогу між звичайними громадянами і владою.

Щодо рейтингів чинної влади на території Харківської області, то 68% мешканців не довіряють президенту та уряду.

Незважаючи на все це, харківські політологи від різних політичних сил і організацій одноголосно впевнені в тому, що Михайло Добкін залишатиметься на посаді обласного голови не зважаючи ні на які рейтинги і проблеми. Причиною цього є утримання при владі саме представника синьо-прапорної більшості, який зуміє забезпечити перемогу Партії регіонів на наступних виборах.

Той невеличкий відсоток людей, які стверджують, що Михайло Добкін має бути головою облдержадміністрації, пояснюють свій вибір тим, що ця особа є мешканцем Харкова, і його не прислали на роботу з Києва.

comments powered by HyperComments