Більше 300 мешканців Харкова вийшли на Майдан Свободи і вимагають відставки уряду та дострокові парламентські вибори.

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 25 березня 2011, 16:54
До акції протесту проти дій чинної влади долучилися представники різних українських організацій та партій. Найчисельнішою виявилась «Спілка Підприємців України».
Більше 300 мешканців Харкова вийшли на Майдан Свободи і вимагають відставки уряду та дострокові парламентські вибори.

Голова громадської організації «Спілка Підприємців України» Олександр Шармар почав свою промову з вшанування пам’яті В’ячеслава Чорновола, оскільки сьогодні припала дата 12-тої річниці з дня загибелі цього відомого українського політика.

Олександр Шармар висловив свій протест проти Податкового Кодексу, пропозицій щодо підвищення пенсійного віку  та низки інших антиукраїнських рішень.

Частина промови Олександра Шармара супроводжувалась піснею з такими словами:

«Совки! Мы объявляем Вам войну
Совки! Не отдадим свою страну…»

Олександр Шармар наголосив на тому, що колишні комуністи не повинні бути при владі в сучасній незалежній Україні.

Люди, які зібрались на майдані, скандували різні гасла, серед яких найчастіше повторювалось «Долой правительство Азарова!»

Учасники акції протесту тримали плакати з написами «Божий суд ніхто не відміняв», «Кодекс є – життя немає», «Вимагаємо дострокові вибори до Верховної Ради України» тощо.

Мешканці Харкова також підтримали всеукраїнський «автоМайдан» і провели невеликий автопробіг.

На Майдані Свободи організатори акції активно інформували присутніх про події «автоМайдану», що відбуваються у Києві.

До акції протесту долучилось багато молоді, а зокрема, студентів, які не хочуть бачити Дмітрія Табачніка Міністром освіти України. Жіночки літнього віку висловлювали своє незадоволення з приводу підвищення тарифів на комунальні послуги.

Кожен охочий міг вийти на невелику сцену і висловить свої думки з приводу діяльності нинішньої влади. І люди з радістю користалися такою можливістю.

comments powered by HyperComments