Дорогоцінно-дорожня Харківщина-2011: понад 6 тисяч доларів за один кілометр біди

Неділя, 27 березня 2011, 17:37
Бізнес-партнер сім'ї Добкіних отримав від державного Харківского облавтодору 116 мільйонів гривень за постачання бітуму. Про це повідмляє новий сайт "Наші гроші", який за підтримки українських журналістів та Міжнародного фонду «Відродження» відслідковує розподіл бюджетних грошей.
Дорогоцінно-дорожня Харківщина-2011: понад 6 тисяч доларів за один кілометр біди

Дочірнє підприємство "Харківський облавтодор" ВАТ "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України"  за результатами тендеру 14 березня уклало угоду з ТОВ «Реал-НП» на постачання бітуму за 116,00 млн. грн. Компанія має поставити по 10 тис. тонн  бітуму  марок  БНД 60/90 та БНД 90/130. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Директором та засновником ТОВ «Реал-НП» є Олег Гуревич. За даними системи розкриття інформації АРІФРУ, Гуревич входить до складу правління ВАТ «Фінантек». 50% акцій «Фінантеку» належить батькові  голови Харківської обласної держадміністрації  Марку Мойсейовичу Добкіну.

До керівних органів «Фінантеку» також входять Тімур Тєнішев, Григорій Соломанін та Юрій Каркач. Деякі ЗМІ вважають Тенішева і Соломаніна причетними до кримінальних кіл. Каркач відомий як начальник міжрегіонального відділу ГУБОЗ МВС, який нібито допомагав створенню бізнес-групи Добкіна.

За інформацією сайту  "Наші гроші", Харківщина цього року на утримання доріг отримала майже 475 млн. грн. живих грошей - найбільше серед усіх областей держави.  Із загальною протяжністю доріг  в області  9614  км  утримання одного кілометру  дорівнює  49  тисячам  грн. (середня цифра по Україні в 2011 р. вдвічі менша).

 

comments powered by HyperComments