Мешканці гуртожитку ТОВ «Енергоремонт» вийшли на пікет Харківської міської ради

Жанна Титаренко  |  Середа, 6 квітня 2011, 11:42
Це вже четверта акція протесту. Гуртожиток продано разом із його мешканцями. Людям не дозволяють приватизувати свої квартири. Комунальні служби неодноразово відключали електроенергію, після чого люди планували перекривати дороги.
Мешканці гуртожитку ТОВ «Енергоремонт» вийшли на пікет Харківської міської ради

Сьогодні під стіни Харківської міської ради прийшли мешканці гуртожитку, що розташований за адресою: м. Харків, вулиця Гвардійців Широнінців, 41-Б.

Люди тримали в руках плакати з написами: «Любити Харків = 100 сімей без даху над головою», «Кернес працює для людей чи для житлових рейдерів?», «Ви обіцяли, що будете дбати про кожного, так будьте господарем своїх слів!» тощо.

Юридичним захистом мешканців опікується Харківський осередок партії ВО «Свобода», тому мешканці гуртожитку пікетували Харківську міську раду під символікою цієї партії.

Сьогодні, мешканці гуртожитку передали ще одне офіційне звернення до Харківського міського голови Геннадія Кернеса.  За словами людей,  місцевий депутат їх мажоритарного округу Ігор Вировець не захищає їх права, тому вони змушені йти до вищіх інстанцій.

Нині, після низки судових рішень, права власності на будівлю гуртожитку немає у жодного його мешканця.
Але згідно з частиною першою статті 335 Цивільного кодексу України безхазяйною є річ, яка не має власника, або власник якої є невідомим.

Незважаючи на те, що ТОВ «Енергоремонт» нині немає жодних прав на приміщення гуртожитку, змушує його мешканців укладати договори про оренду помешкань. Керівництво цього підприємства також змушує мешканців неофіційно сплачувати за надані комунальні послуги, і укладати договори з цього питання відмовляється.

Мешканці гуртожитку змушені виходити на пікети і бігати по судах, бо в іншому випадку вони опиняться просто на вулиці.

Нагадаємо, що аналогічною є ситуація з гуртожитком Заводу залізо-бетонних конструкцій № 5.

 

comments powered by HyperComments