У Харкові відбувся черговий пікет обласної міліції

Жанна Титаренко  |  Четвер, 7 квітня 2011, 14:00
Акцію протесту спричинили масові катування в органах міліції під час допитів та загибель 15 людей у відділках, троє з яких були мешканцями Харківської області.
У Харкові відбувся черговий пікет обласної міліції

У міліцейських відділках Харківської області цього року загинули: Ласло Коломпаров, Олена Бондаренко та Євген Звенигородський. Учасники пікету принесли великий плакат з написами цих прізвищ, закріпили його у штативі, а внизу поклали синюваті і червоні гвоздики, біля яких запалили маленькі свічечки.

В акції взяло участь більше 50 людей з різних громадських організацій та не байдужих мешканців міста. Були представники «Харківської Правозахисної Групи» та «Зеленого фронту».

 Живий ряд скандував «Могильова у відставку», «Катів до суду», «Скляні відділки міліції в Україні», «Мартинова у відставку» (голову Харківської обласної міліції) тощо.

Пікетувальники вимагали від працівників обласної міліції та прокуратури належним чином провести розслідування справ загиблих у відділках міліції. 

Дехто з працівників міліції спостерігав за пікетом через вікно, а близько 20 міліціянтів стояли на вулиці поряд з пікетувальниками.

Учасники заходу також висловили своє обурення не лише щодо діяльності Могильова, а й щодо рядових кадрів міліції. 

«Нормальна людина не зможе катувати іншу людину. Це може робити лише садист або наркоман. Значить у міліції працюють наркомани і садисти», - голосно повторював один з учасників заходу.

 

comments powered by HyperComments