Абітурієнти мали можливість пройти пробне зовнішнє тестування

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 11 квітня 2011, 17:10
Харківський центр незалежного оцінювання якості освіти дав можливість проти пробне тестування з 4 предметів. Для участі в пробному тестуванні було зареєстровано близько 4,5 тис. осіб. Пробне тестування з одного предмету коштувало 84 гривні.
Абітурієнти мали можливість пройти пробне зовнішнє тестування

 

Про це та інше під час прес-конференції повідомив Директор Харківського регіонального Центра Оцінювання Якості Освіти Олександр Сидоренко.

За словами Олександра Сидоренка, пробне тестування здійснюється вже 3 роки поспіль. Завдяки такій програмі, абітурієнти зможуть пройти психологічну адаптацію до умов зовнішнього тестування.

Роботи пробного тестування не перевірялись. Абітурієнтам після закінчення виконання тестів давали правильні відповіді, і вони мали можливість самостійно перевірити свої роботи.

Для проведення остаточного незалежного оцінювання знань буде залучено 2600 – 2900 педагогів міста та області.

Олександр Сидоренко також наголосив на тому, що 41% поданих заяв на проходження тестування складають не випускники 11 класів, а випускники технікумів, студенти, що навчаються у ВНЗ на контракті і планують здійснити процедуру вступу заново.

Кожен зареєстрований на зовнішнє тестування абітурієнт має в мережі Інтернет свою власну сторінку, на якій буде вміщена адреса проходження тестування. Потім, на цій же сторінці будуть публікувати результати оцінювання. Майбутні студенти будуть самі роздруковувати результати тестування і подавати їх до ВНЗ.

Олександр Сидоренко запевняє, що ВНЗ звірятимуть результати тестування з базою Центру Оцінювання Знань, тому подати неправдиві результати не вдасться.

Для журналістів Харкова та області Олександр Сидоренко запропонував провести безкоштовне пробне тестування з української мови та літератури. Детальніша інформація має з’явитись через 10 днів на сайті ХРЦОЯО (www.zno-rharkiv.org.ua)   

comments powered by HyperComments