Державні суди у справі Парка Горького і пропозиції Харківської громади

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 15 квітня 2011, 08:22
Незважаючи на те, що для кожної судової справи є визначений законом термін її розгляду, який сягає від одного до трьох місяців, розгляд справи про вирубку дерев у Парку Горького продовжується і може тягнутись роками. Нещодавно відбулось кілька судових засідань з цієї справи.
Державні суди у справі Парка Горького і пропозиції Харківської громади

 

Адвокат громадської організації «Зелений фронт» Євген Соловйов «Справжній варті» повідомив, що судову справу про Парк Горького одразу було розділено на першу – проти Харківського управління охорони навколишнього середовища, і на другу – проти Харківського міськвиконкому (оскільки міська рада без проведення громадських слухань прийняла рішення про виділення земельної ділянки під будівництво дороги).

За словами Євгена Соловйова, по першій судовій справі Харківський апеляційний суд відмовився надати рішення. Незважаючи на те, що на отримання судового рішення була написана заява, суд до сьогодні відмовляється надати рішення, посилаючись на те, що його надіслано на пошту позивача. Євген Соловйов стверджує, що нічого поштою він не отримав і подав судовий позов на Харківський апеляційний суд.

Розгляд другої справи теж затягують. Судові засідання постійно переносять на потім. Євген Соловйов розуміє, що суди в Україні можуть тягнутися роками, але від розпочатої справи відступати не буде.

Через масову недовіру до державних судів у Харкові утворився громадський суд. Після розгляду справи міського електротранспорту вже є перші пропозиції щодо покарання Геннадія Кернеса та інших чиновників.

Федір Білов пропонує блокувати всі дороги і не дозволяти заїздити і виїздити з міста жодній машині. У такий спосіб представники громадськості прагнуть пересадити чиновників на трамваї та тролейбуси, щоб вони їздили поряд із людьми на комунальному транспорті.

На перший погляд проведення таких акцій здається неможливим, але незважаючи на це тривають активні обговорення організації протесту саме в такій формі. До перекриття доріг нині у Харкові готову долучитися більше 200 мешканців.

comments powered by HyperComments