У Харкові відбувся пікет на підтримку Юрія Луценка і проти політичних репресій

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 26 квітня 2011, 14:26
Понад 300 мешканців Харкова вийшли на Майдан Свободи. Люди вимагали не лише звільнення Юрія Луценка, а й усіх інших політичних в’язнів. Під час пікету представники громадських організацій та партій висловили своє обурення проти чинної влади і на великому паперовому Великодньому яйці написали свої побажання, пропозиції та привітання до президента України Віктора Януковича.
У Харкові відбувся пікет на підтримку Юрія Луценка і проти політичних репресій

Очільник Харківської Правозахисної Групи Євген Захаров зачитав пункти обвинувачень Юрія Луценка. 

«Юрія Луценка утримують під вартою, з тих причин, що він не визнає себе винним, повільно читав свою судову справу, друкував велику кількість матеріалів у пресі», - додав Євген Захаров.

Основними причинами арешту Юрія Луценка Євген Захаров вважає те, що ця людина є опозиційним опонентом до чинної влади.

Юрію Луценку також приписують зловживання службовим становищем у той час, коли він обіймав посаду Міністра оборони України. Євген Захаров наголосив на тому, що всі пункти обвинувачень не є кримінально карними, а тому його не мають права утримувати під вартою.

Євген Захаров також висловив свій протест проти політичних репресій проти членів ВО «Тризуб» та учасників податкового майдану.

Голова ХОО Партії Реформи і Порядок Іван Варченко наголосив на тому, що чинна влада намагається зробити український народ заляканим.

«Вони переконують нас у тому, що треба радіти з того, що ти не там де Луценко, що не треба, навіть, мріяти про могутню цивілізовану Українську державу, а радіти з того, що є окраєць хліба, і молитися за те, щоб лише не було гірше», - додав Іван Варченко.

Серед численних виступів місцевих політиків і громадських діячів, голова громадської організації «Поступ» Анатолій Сергієнко закликав усіх присутніх пом’янути хвилиною мовчання усіх тих, хто загинув від радіаційного опромінення Чорнобилю. 

Під час пікету кожен охочий міг підійти до великого паперового Великоднього яйця і написати свої пропозиції, побажання і привітання до президента України Віктора Януковича. Люди цитували рядки з Біблії, вислови письменників і, як виявилось, нічого не пристойного не писали.

Перше речення на Великодньому яйці було таким: «Падлюки – найсуворіші судді».

Поетичне забарвлення пікету надали вірші Харківського письменника Анатолія Казакова. Їх процитував голова Харківського осередку Організації Українських Націоналістів (ОУН-м) Микола Старунов.

comments powered by HyperComments