Експерт з місцевого самоврядування: влада та прокуратура порушують закони для усунення "чужих" селищних голів

Середа, 27 квітня 2011, 01:47
Віктор Слиш, який багато років працював у органах місцевого самоврядування, прокоментував усунення з посади селищного голови райцентра Зачепилівка Григорія Запорожця.
Експерт з місцевого самоврядування: влада та прокуратура порушують закони для усунення "чужих" селищних голів

Як ми вже повідомляли, Зачепилівський селищний голова 8 квітня відправлений у відставку спільними зусиллями районної адміністрації, прокуратури та селищної ради. Ще 10 січня цього року на Г.Запорожця був складений протокол про вчинення адміністративного правопорушення. На погляд прокуратури, він підписав незаконне рішення селищного виконкому, за яким місцевий підприємець отримав дозвіл на прибирання земельної ділянки та демонтаж споруди, що належала іншому громадянину.

Зачепилівський районний суд розглянув протокол, визнав Г. Запорожця правопорушником та покарав його штрафом у 255 грн. Через 2 місяці прокурор вніс до селищної ради подання про усунення місцевого голови з посади. Рада доволі дружно таке подання задовольнила.

Ось як прокоментував ситуацію Віктор Слиш, колишній селищний голова райцентра Нова Водолага:

"Черговий показник для прокуратури показує рівень кваліфікації цих органів.
По перше, селищний голова підписав рішення, що прийнято було виконкомом (цей факт не викликає заперечень). Виконком це колегіальний орган і за це рішення голосувало 7 членів виконкому. Навіть, якщо голова проти, він повинен підписувати рішення, які приняті шляхом голосування.
А чому прокуратурою не винесено протест на це рішення чи то виконкому, чи раді ?
По друге, якщо вже селищного голову судять по Закону України "Про боротьбу з корупцією", то потрібно доводити яку особисту вигоду отримав голова.
По третє, Законом України "Про службу в органах місцевого самоврядування" ст.20  чітко виписані підстави припинення служби в органах місцевого самоврядування, і жодної з них в інформації прокуратури не наведено.
Влада в черговий раз показала брудні методи боротьби з несвоїми, а система - рівень "правосуддя в Україні".

comments powered by HyperComments