За останній місяць вкрали кабелів на 900 тисяч, або Чому не їздять тролейбуси?

Ольга Собко  |  Вівторок, 10 травня 2011, 16:49
Вранці 10 травня в Харкові виникло дві затримки в роботі електротранспорту: по проспекту Героїв Сталінграду – 1-ий маршрут та по проспекту 50-річчя СРСР – 19-ий та 35- ий маршрути.
За останній місяць вкрали кабелів на 900 тисяч, або Чому не їздять тролейбуси?

Причиною затримки виявилась банальна крадіжка дротів. Хто вчинив крадіжку і для чого поки що невідомо. Є припущення що дріт було вирізано задля наживи. Інша версія, що це бешкетує нетвереза молодь, яка напередодні гучно проводила час на площі. Та як би там не було, по даному факту порушено кримінальну справу. Ведеться слідство. І як то кажуть, слідство дійсно «повелось».

Збиток, нанесений КП "Міськелектротранс" крадіжкою кабелів електротранспорту, тільки за останній місяць склав близько 900 тис. грн. Про це 10 травня заявив журналістам директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан.

"Контактна мережа влаштована так, що до підстанції підводиться два кабелі під землею,"плюсовий" і "мінусовий". Після цього вони підводяться до розподільних ящиків і вже від них підіймаються безпосередньо на контактну мережу. "Мінусовий" кабель - це мідний дріт перерізом від 90 до 150 кв.мм, його вирізають, як правило, шматками від 4 до 8 м", - зазначив С.Дульфан.

"Факт залишається фактом: кабель вирізують. Враховуючи, що мідь дуже дорого коштує, ми змушені заміняти окремі відрізки кабелю алюмінієм, що іноді негативно впливає на електротехнічні властивості контактної мережі", - заявив С.Дульфан. За його словами, міліція не знаходить украдений кабель у пунктах прийому металобрухту Харкова, цілком можливо, що їх вивозять в сусідні області - Сумську або Полтавську.

comments powered by HyperComments