Мешканці Харкова приєдналися до всеукраїнської акції протесту «День Гніву» у своєрідній мистецькій формі

Жанна Титаренко  |  Субота, 14 травня 2011, 15:27
Крім виступів представників різних громадських і політичних організацій було представлено невеличкі театральні сценки.
Мешканці Харкова приєдналися до всеукраїнської акції протесту «День Гніву» у своєрідній мистецькій формі

Члени громадської організації «Зелений фронт» склеїли великі макети Податкового, Житлового та Пенсійного кодексів і на знак протесту порозривали їх.

Оригінальну сценку розіграли представники Громадського Суду. На майдан вийшла квола бабуся, яка уособлювала образ правосуддя. Старенька говорила, що вона є правдою, і вона скоро помре, якщо їй не допоможуть відновити правосуддя. Замість коробочки чи кружки для грошей бабуся тримала невеличкі шалькові терези.

Представники громадської мережі «Опір» своє обурення щодо дій чинної влади висловили в такій формі: на майдан вийшов тренований професійний футболіст, якому дали синьо-білий розмальований м’яч, зі злісними очима і закривавленим ротом, що уособлював владу. Футболіст  в образі народу гарненько понабивав м’яча і сильним ударом спрямував його у бік пам’ятника Лєніну.

Одразу після викидання м’яча на майдані пролунали анекдоти про Януковича та політичні оповідання.

Нагадаємо, що мешканці Харкова вимагали скасування Податкового, Житлового і Пенсійного кодексів, відставки уряду, виборів нового президента, суттєвих дій по боротьбі з корупцією та інших заходів, спрямованих на поліпшення  добробуту  українців.

 

comments powered by HyperComments