Декілька харківських промислових гігантів можуть потрапити під чергову хвилю приватизації

Субота, 4 червня 2011, 16:14
Президент Янукович поставив завдання продати збиткові підприємства. Проте, майже всі найбільш значимі державні підприємства вже продані, і влада дісталася до «забороненого списку». За словами глави Фонду державного майна Володимира Рябченка, з переліку заборонених до приватизації об'єктів планується виключити близько 700 підприємств різних галузей.
Декілька харківських промислових гігантів можуть потрапити під чергову хвилю приватизації

 

Зараз готують до продажу 11 енергетичних компаній, активно вивчають можливість продати вугільні шахти, планують поставити крапку в приватизації Одеського припортового заводу і Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд, пише газета «Дело». Також у виданні не виключають, що не уникнути продажу іхарківському «Турбоатому». Хоча неодноразово заявлялося, що продавати «Турбоатом» немає чого – це прибуткове підприємство.

Список підприємств, які будуть виключені з переліку заборонених до приватизації об'єктів, поки формується. Працюють над цим майже всі міністерства і відомства. За словами Рябченка, під приватизацію можуть попасти підприємства авіабудування, Національного космічного агентства, солевидобувні, вино-горілчані, з виробництва і ремонту залізничної техніки, ряд підприємств оборонного замовлення. Експерти стверджують, що найцікавіші підприємства, які можуть увійти до «дозволеного списку», – це харківський завод «Електротяжмаш», завод ім. Малишева, підприємства авіаційної промисловості, включаючи держпідприємство «Антонов».

comments powered by HyperComments