Лозівчани подарували «Перлинкам» частинку серця. Концерт, як один з видів добродійності, все більше набуває популярності в нашій країні. І Лозова тут не є виключенням

Максим Гордієнко  |  Понеділок, 6 червня 2011, 13:52
Концерт «Подаруй частинку серця» почався з невеликого відеоролика, в якому були показані епізоди перебування дітлахів в дитячому відділенні реабілітації «Перлининки». Рух, ігри, спілкування, а найголовніше, іскри в очах дітей виразно передавали атмосферу, що панує в цьому реабілітаційному центрі.
Лозівчани подарували «Перлинкам» частинку серця.  Концерт, як один з видів добродійності, все більше набуває популярності в нашій країні. І Лозова тут не є виключенням

Дитяче відділення реабілітації (ДВР) «Перлининки» було створено в 2008 р. при громадській організації «Союз інвалідів  - візочників». Власне Союз утворився в 2004 р. з метою допомоги інвалідам адаптуватися в суспільстві. За цей час його члени настільки «адаптувалися», що стали гордістю Лозової. Скажімо, Наталія Прологаєва в 2010 р. брала участь в світовому чемпіонаті з плавання серед інвалідів в Сеулі, де встановила світовий рекорд і завоювала чотири золоті медалі. Або Катерина Глущенко, яка видала збірку віршів і дитячих казок…

«Перлининки» в своїй роботі використовують комплексний підхід до дітей, яким надається педагогічна, психологічна і фізична реабілітація. Коли вони зростають, залишаються в цій же організації.

Перебуваючи в одному приміщенні з Союзом інвалідів –візочників, дитяче реабілітаційне відділення завжди відчувало гостру необхідність в розширенні площ. Місцева влада на сьогоднішній день готова їм надати 200 кв. м., проте, за умови, що вони знайдуть меценатів, які фінансово допоможуть зробити реконструкцію цього приміщення. Саме це і стало причиною проведення добродійного концерту.

Як відзначила керівник ДВР «Перлининки» Ольга Ашиткова, нове приміщення дозволить їм відкрити сенсорну кімнату, кабінет логотерапевта, дитячого психолога, музичний і комп'ютерний класи. У своєму виступі Ольга Михайлівна подякувала тих, хто надає істотну допомогу її підопічним. 

Присутніх привітав заступник міського голови Василь Левченко, який відзначив важливість виконуваної «Перлинками» роботи.

Потім троє дітей, що представляють відділення реабілітації, прочитали вірші. Глядачі  зустрічали і проводжали їх бурхливими оплесками.

Організаторам концерту, працівникам міського Палацу культури, вдалося задіяти багатьох місцевих «зірок». Серед них, лауреати і переможці міських, обласних і навіть всеукраїнських конкурсів і проектів.  Хотілося б особливо відзначити джазову групу  «LAB’SBAND» за певну вишуканість і україномовну рок- групу «Дядя Діма і Компанія» за особливий, неповторний стиль виконання.

Заступник міського голови В.Левченко, голова громадської організації «Союз інвалідів - візочників» О. Лебедь і заступник директора міського Палацу культури Л.Резник, яким було доручено зробити підрахунок добродійних грошей, повідомили, що зібрано 3746 грн., а з врахуванням допомоги Лозовського філії Харківського автомобільно - дорожнього технікуму, на 1000 гривень більше. Отримуючи цю суму, керівник ДВР «Перлининки» Ольга Михайлівна Ашиткова подякувала усім тим, хто долучився до цієї добродійної акції і виразила упевненість в тому, що це далеко не останнє грошове надходження, а всього лише перший етап акції, і мрія «перлинок» про власне приміщення обов'язково здійсниться.

comments powered by HyperComments