Прокуратурою Зміївського району опротестовані тарифи на житлово-комунальні послуги для мешканців селища Комсомольский

Середа, 8 червня 2011, 01:13
Хвиля підвищень тарифів на житлово-комунальні послуги стала причиною масових звернень жителів селища Комсомольський до керівництва країни і в правоохоронні органи різних рівнів. Приводом для цього стало ігнорування місцевою владою вирішення питань об'єктивного ціноутворення на комунальні послуги. У відповідь на звернення громадян, за дорученням прокурора Харківської області, була проведена перевірка за участю представників прокуратури Зміївського району, фахівців державної інспекції з контролю за цінами і державної житлово-комунальної інспекції в Харківської області.
Прокуратурою Зміївського району опротестовані тарифи на житлово-комунальні послуги для мешканців селища Комсомольский

Під час перевірки були встановлені факти порушень з боку КП «Комунальник» і ОСМД «Наш будинок», що стало приводом для опротестовування прокуратурою Зміївського району рішень про підвищення тарифів,

Зокрема, у відповіді  обласної прокуратури за підписом заступника прокурора Л.Лахтюка, отриманого жителями селища Комсомольський, значиться, що «КП «Комунальник» не проведене обґрунтування вартості послуги «Планове технічне обслуговування систем газопостачання» та накладних витрат. Не переглянуто розрахунки вартості послуг підприємства унаслідок зменшення кількості штатних працівників відповідно до штатного розпису, затвердженого рішенням виконкому Комсомольської селищної ради від 27.01.2011 р. № 5. За цих підстав прокуратурою Зміївського району 20.05.2011 р. рішення виконкому Комсомольської селищної ради від 17.02.2011 р. № 27 опротестовано».   

Відносно ОСМД «Наш будинок» прокуратура Харківської області повідомила наступне: «Формування плати за послуги ОСББ «Наш дім» здійснено з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 12.07.2005 р. № 560, яка втратила чинність у зв’язку з введенням в дію постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2009 р. № 529. Крім того, згідно з висновками фахівців Державної інспекції з контролю за цінами в Харківській області, розрахунки вартості послуг «Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем тепло-, водопостачання, водовідведення та зливної каналізації», «Дезинфекція», «Обслуговування димовентиляційних каналів», «Дератизація», «Освітлення місць загального користування та підвалів», «Підготовка житлових будинків до експлуатації в осінньо-зимовий період», «Витрати на поточний ремонт та накладних витрат» є необґрунтованими і потребують доопрацювання і уточнення. У зв’язку з цим прокуратурою Зміївського району 20.05.2011 р. рішення Комсомольської селищної ради від 15.06.2009 р. № 1127-V опротестовано».

Звернення в правоохоронні органи за захистом своїх прав – це вимушений засіб громадян. І доля провини за допущені порушення лягає на депутатський корпус Комсомольської селищної ради. Сьогодні очевидно, що відразу після виборів більшість депутатів усунулися від вирішення проблем виборців, забувши про свої передвиборні обіцянки.   Не виключено, що місцева влада не погодиться з таким рішенням прокуратури і чинитиме всілякий опір винесеному протесту. Адже рік тому обласна інспекція з контролю за цінами винесла розпорядження Комсомольській селищній раді відмінити рішення сесії №37 від 28.04.2009 р. і привести тарифи на послуги КП «Комунальник» до вимог чинного законодавства. Дана рекомендація інспекції за цінами Комсомольською селищною радою була проігнорована. Тому що ненародна влада не вважає за потрібне вирішувати народні проблеми.  

Сьогодні ж у депутатів Комсомольської селищної ради є виняткова можливість на ділі показати своїм виборцям, що вони саме ті люди, які можуть захистити їх права і протистояти посяганням влади. Адже саме депутати Комсомольської селищної ради своїми рішеннями визначать, прийняти або відхилити протест прокурора. А значить – оплачувати комунальні послуги із справедливих тарифів, чи прийнятим з порушенням законодавства України.

comments powered by HyperComments