Freedom House: Останні місцеві вибори в Харкові були сфальсифіковані

Середа, 15 червня 2011, 17:42
Міжнародна правозахисна організація Freedom House констатує, що під час місцевих виборів в Україні в жовтні 2010 року в результаті масових порушень був змінений результат виборів мерів в Харкові. Про це говориться в звіті Freedom House «Сигнал тривоги. У захист демократії в Україні», який напередодні був презентований в Києві.
Freedom House: Останні місцеві вибори в Харкові були сфальсифіковані

«Рішення влади перенести місцеві вибори з травня на жовтень, і подальша зміна виборчого закону перед самим голосуванням викликали побоювання, що адміністративний ресурс був спрямований на користь Партії регіонів.

У Львові, наприклад, як і в інших місцях, деякі партії, включаючи партію Тимошенко, не мали можливості зареєструвати своїх кандидатів. Також є заслуговуючи довіри відомості про масові порушення в Харкові, яких виявилося досить для зміни кінцевого результату виборів мера», - говориться в звіті Freedom House.

Нагадаємо, вибори мерів e Харкові виграв Геннадій Кернес з перевагою в 0,63 % голосів. Його опонент Арсен Аваков заявляв, що кількість "недійсних" голосів на його користь дозволили б йому перемогти на виборах.

 

Звіт Freedom House щодо стану демократії та захисту прав людини в Україні (pdf-версія):

comments powered by HyperComments