Працівники Харківського міського електротранспорту знову змушені вимагати свою платню через прокуратуру

Жанна Титаренко  |  Четвер, 16 червня 2011, 13:57
Заборгованість перед водіями і кондукторами сягає більше двох місяців. Керівництво підприємства пояснює таку ситуацію малими виручками з маршрутів та відсутністю державної компенсації за перевезення пільгових категорій.
Працівники Харківського міського електротранспорту знову змушені вимагати свою платню через прокуратуру

 

Водночас водії стверджують, що ціна за проїзд підвищилася, кількість пасажирів зменшилась не суттєво, і лише на деяких маршрутах. Але в квітні і травні пасажирів не було менше ніж зазвичай на жодному з маршрутів, тому це не є підставою для таких затримок.

За словами водіїв, виручки на маршрутах навпаки, починаючи з квітня, суттєво збільшилися.

Незалежна профспілка «Захист справедливості» Харківського комунального підприємства «Міськелектротранс» звернулася за захистом Харківську міську прокуратуру.

Наразі, заступник вільної профспілки «Захист справедливості» Костянтин Юсупов повідомив, що на рахунок підприємства, начебто вже перерахували 3 мільйони гривень, і працівникам пообіцяли видати платню за квітень у понеділок.

Щодо платні за травень, то за словами Костянтина Юсупова, працівникам обіцяють видати лише 15-20% місячного заробітку. Тобто на початок липня знову очікується двомісячна заборгованість.

Костянтин Юсупов також назвав розміри місячної платні водіїв та контролерів.

«Максимальна місячна платня контролера становить 1500 гривень, але є ще державний податок та низка інших відрахувань, тому на руки вони отримують менше. Крім того, максимальну платню отримують далеко не всі. Реально, контролери отримують від 900 до 1200 гривень за місяць. Водії – від 1800 до 3 500 гривень, залежно від категорії кваліфікації», - додав Костянтин Юсупов.

Затримка платні водіям та контролерам міського електротранспорту стала звичним явищем. Вільна профспілка до прокуратури звертається не вперше. Але проблема залишається відкритою.

comments powered by HyperComments