У Лозовій з'явився туристичний маршрут. Він презентований на виставці в обласному центрі

Середа, 22 червня 2011, 12:32
Екскурсійний маршрут у Лозовій розробили за ініціативою мера. Міська рада вирішила взяти участь у харківській туристичній виставці. Влада, працівники культури, музею, телебачення та народні митці підготували весь необхідний матеріал презентації лише за декілька днів до виставки.
У Лозовій з'явився туристичний маршрут. Він презентований на виставці в обласному центрі

Власне туристичний маршрут розробляли працівники музею. У нього увійшли найкращі 14 місць Лозової. Екскурсію проводитимуть працівники музею.

Маршрут починається з вокзалу. Там гостям розповідатимуть про історію як самої будівлі, так і про зародження міста залізничників. Потім людей  знайомитимуть зі сквером Шевченка – популярним місцем відпочинку лозівчан. 

Далі — пішки - Алея героїв, Меморіал слави, танк Т 34 - найкращий у Другій світовій війні. Одним з його творців був наш земляк Микола  Кучеренко.

Після музею розпочнеться подорож автобусом. Не виходячи з нього, екскурсовод розповідатиме про дендропарк «Дружба», який буде видно з вікна. Наступна зупинка - міський Палац культури. Тут заплановано знайомство з історією будівлі, з пам'ятниками Федору Супруну та жертвам фашизму у Заячій балці.

І знову автобусом - через пам'ятники чорнобильцям, афганцям, недобудований Петро-Павлівський храм. За бажанням гостей, біля кожного з пунктів зупинятимуться. Далі, проїжджаючи через міст, екскурсовод повідає про містоутворююче підприємство Лозівський ковальсько-механічний завод (ЛКМЗ).

Остання зупинка - Свято-Смоленський храм. Біля нього гості дізнаються історію духовного життя Лозової.

Начальник міського відділу культури Галина Рукавицина сподівається, що завдяки виставці у Харкові Лозовою зацікавляться люди з інших областей. Та й самі жителі міста і району зможуть проїхатися цим туристичним маршрутом. Треба лише звернутися у  відділ культури або музей.

comments powered by HyperComments