Харківський суд 30 червня о першій годині ночі провів засідання і заборонив відновлення пам’ятника Героям Крут

Жанна Титаренко  |  Четвер, 30 червня 2011, 02:42
Пам’ятний знак на честь Героїв Крут рік тому, майже з невідомих на те причин, був демонтований. Харківський суд свою заборону на відновлення пам’ятника пояснив тим, що кількість людей, яка прийде на відкриття пам’ятного знаку перешкоджатиме руху пасажирів у після робочий час по дорогах, більша частина з яких розміщені за межами парку.
Харківський суд 30 червня о першій годині ночі провів засідання і заборонив відновлення пам’ятника Героям Крут

Крім того, пам’ятний знак був розташований біля Дзеркального Струменю, у зоні героїв комсомольців. Це також вплинуло на рішення суду, оскільки ідеологія комсомольців і Героїв Крут значно відрізнялась.

Про це та інше, під час прес-конференції повідомив голова Харківського осередку парті ВО «Свобода» Ігор Швайка.

За словами пана Ігоря, таке рішення суду порушує питання національної безпеки, оскільки забороняє вшановувати, власне, українських героїв.

На запитання «Справжньої варти» про те, чому ВО «Свобода» демонтувала пам’ятник Героям Крут, а тепер так активно дбає про його відновлення, Ігор Швайка відповів, що наприкінці 2009 року працівники міліції його повідомили про те, що пам’ятник лежить на землі, але він не пошкоджений і попрохали його забрати цей пам’ятник. Партія погодилася. Ігор Швайка наголосив на тому, що пам’ятник упав сам по собі, оскільки був не якісно зробленим і там «прогнила арматура, яка вмонтована всередину конструкції».

На запитання журналістів, чому Харківський осередок ВО «Свобода» так довго не робив спроб поставити пам’ятник на те місце, де він стояв раніше, Ігор Швайка відповів: «Ми є політичною партією, а не клубом з відновлення пам’ятників», тобто наголосив на тому, що це не було їх першочерговим питанням.

Ігор Швайка також повідомив, що документи, які містять інформацію про законне встановлення пам’ятника наразі втрачені, і чи був він встановлений законно чи ні він не знає.

Наразі, Ігор Швайка подав апеляційну скаргу, але імовірність того, що суд винесе позитивне рішення є дуже малою. Лідер Харківського осередку ВО «Свобода» також наголосив на тому, що проти судової заборони діяти в жодному разі не буде, оскільки за невиконання судових рішень може бути заборонена діяльність місцевого осередку партії.

comments powered by HyperComments