Міліція застосувала силу проти людей, які вийшли на акцію протесту проти чергового виділення 27 гектарів Лісопарку під забудову (ФОТО)

Жанна Титаренко  |  Середа, 6 липня 2011, 12:48
Люди також протестували проти нецільового використання коштів міського бюджету, корупції та свавілля міліції. Активні мешканці Харкова намагалися принести до облдержадміністрації труну і публічно поховати в ній усі передвиборчі обіцянки чинної влади. Але хлопців було побито, а труну конфісковано.
Міліція застосувала силу проти людей, які вийшли на акцію протесту проти чергового виділення 27 гектарів Лісопарку під забудову (ФОТО)

 

На 9.30 на акцію протесту перед Харківською облдержадміністрацією зібралися представники різних громадських організацій та політичних партій. На початку заходу голові громадської організацій «Зелений фронт» було повідомлено, що проведення акції протесту заборонено судом. Відомо, що Харківський суд ухвалював рішення після шостої вечора, але точний час засідання покищо не розголошується.

Дізнавшись про це, Вікторія Кравченко звернулася до людей і закликала їх проводити пікет не від організації, а від самих себе особисто. Пікетувальники погодилися і залишилися на площі.

Аналогічна ситуація виникла і в Харківського осередку компартії України. Вони вийшли на акцію протесту проти демонтажу пам’ятника борцям за встановлення совєтського режиму на теренах України. Вони згорнули плакати, але розгорнули червоні прапори, спокійно вишикувались у колону і ходили по майдану Свободи. Їх міліція не чіпала.

Зате на одного юнака, який тримав прапор «Зеленого фронту» накинулися міліціянти і намагалися відвезти його до відділку. Люди обступили хлопця і почали захищати. Потім підійшов один чоловік у цивільному одязі і почав віддавати міліції різні накази. Усі міліціянти почали підходити до учасників акції протесту і вимагати розійтись мирним шляхом.

Дозвіл на проведення акції мали лише представники організації «Прорвемся». Але їх теж міліціянти не пускали пройти на майдан Свободи. Жодних пояснень таких дій правоохоронці не надали і жоден з них не представився і не показав людям своє посвідчення.

(Міліціянти також перешкоджали нести Державний Прапор України, незважаючи на те, що дана акція від організації "Прорвемся" не була заборонена судом, тобто проводилась законно)

Врешті-решт, особа в цивільному одязі, яка давала накази міліціянтам зникла з місця подій. Деякі правоохоронці проявляли активність і продовжували не пускати людей, але таких було мало, тому всі охочі змогли стати у потрібному для пікету місці.

Першочергово, учасникам пікету і міліціянтам було повідомлено, що юнаки, які несли труну отримали тілесні ушкодження.

За словами потерпілого Сергія Четверікова, на них напали дві людини, що були одягнені в цивільному одязі, побили їх, забрали труну та погрожували фізичною розправою. Фізичного тиску зазнав також Максим Голубничий.

Під час пікету у своїй промові харківський громадський діяч Ігор Рассоха зазначив, що міська влада витратила 25 млн. грн. для придбання каруселі і 14 млн. грн. на ремонти усіх міських шкіл. Почувши це, люди одразу виразили свій протест проти такого рішення.

Ігор Рассоха також наголосив на тому, що коли влада забороняє проводити пікети, то значить вони цього бояться. Адже влада не виконує своїх обіцянок і не влаштовує жодну категорію населення.

«Це свині, які рвуться до корита, щоб їсти і красти. Розвиток держави їх не цікавить», - додав Ігор Рассоха.

comments powered by HyperComments