Вчинено жорстокий напад на агітаторів Харківської "Свободи"

Субота, 9 липня 2011, 22:10
9 липня 2011 р. близько 13-00 троє невідомих вчинили напад та жорстоко побили активістів Харківської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Геннадія Фастівця та Сергія Миргорода. Інцидент стався на виході зі станції метро "Історичний музей" у бік Бурсацького узвозу, де свободівці на законних підставах розповсюджували партійну пресу. Геннадія Фастівця, який отримав тяжкі травми, шпиталізовано до 4 міської лікарні невідкладної допомоги.
Вчинено жорстокий напад на агітаторів Харківської "Свободи"

 

Як свідчать постраждалі, злочинці напали раптово зі спини. Перед тим, як тікати, вони пригрозили, що наступного разу вдадуться до фізичної ліквідації свободівців. Примітно, що погрози пролунали українською мовою.

Харківська "Свобода" розцінює кричущий злочин у самісінькому центрі міста як факт залякування активістів партії у зв‘язку з ініціюванням відставки міського голови Геннадія Кернеса. Нагадуємо, на 19 липня заплановано збори громадян з метою розпочати процедуру міського референдуму з питання висловлення недовіри чинному міському голові Харкова.

Приводом до акції є повне ігнорування міською владою рейдерського конфлікту навколо гуртожитку по вул. Гвардійців Широнінців, 41-Б, кількасот мешканців якого весь час перебувають під загрозою залишитися без даху над головою. Воднораз, ситуація з саме з цим гуртожитком є лише каталізатором масштабного протесту громади міста, що накопичується в умовах тотальної корупції, бандитизму та катастрофічного зубожіння.

"Свобода" наголошує: сьогоднішній інцидент остаточно засвідчив повну неспроможність харківської міліції забезпечувати громадський порядок та безпеку містян. Злочин скоєно серед білого дня, у серці Харкова, на очах в сотень свідків. Тож, жодному харківцю не гарантовано право на життя й здоров‘я, незалежно від того, чи він повертається вночі околицями й темними провулками, чи гуляє з дітьми й дружиною за сотню метрів від міської ради.

Харківська "Свобода" також підкреслює: нам достеменно відома організаційна приналежність нападників. Вона так само відома і міліціянтам. Те, як тепер поводитимуться органи МВС у розслідуванні цього кричущого інциденту, стане індикатором: або харківські правоохоронці усе-таки здатні виконувати свої елементарні обов‘язки, або їх перетворено на ручних псів, які прикривають бандитські лжепатріотичні організації, руками яких міська влада зводить рахунки з політичною опозицією.

Націоналісти вимагають від очільника ГУ МВС України в Харківській області Михайла Мартинова та прокурора Харківщини Геннадія Тюріна негайно взяти справу про напад на свободівців 9 липня на особистий контроль і розслідувати її за гарячими слідами.

comments powered by HyperComments