Український клуб «Слобідчина» формує перелік певних дій спрямованих на об’єднання демократичних сил сходу і заходу

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 12 липня 2011, 14:37
За допомогою скайпу до обговорення долучились представники Львівських громадських організацій. Перед тим, як почати діяти, активні громадяни Львова та Харкова вирішили визначити у чому полягає корінь проблеми неузгодженості дій проукраїнських сил.
Український клуб «Слобідчина» формує перелік певних дій спрямованих на об’єднання демократичних сил сходу і заходу

Доцент НТУ "ХПІ" Тарас Данько виступив з доповіддю на тему «Як досягнути консолідації демократії в Україні». У своїй промові він зазначив, що одні структури прагнуть рятувати демократію, інші – лише свободу слова. А співпраці нема. Навпаки, навколо того, що є важливим точаться чвари, оскільки визначення демократії в кожного своє.

«Українці, ще не визначилися від кого треба захищатися. Тому, інколи, захищаються від іншого захисника», - додав Тарас Данько.

На засіданні клубу також обговорювалось питання українського бренду. У своїй короткій промові київський громадський діяч Роман Кухарук наголосив на тому, що в першу чергу треба думати навіщо Україна потрібна нам, а не світові, і навіщо ми потрібні Україні.

Врешті решт, було вирішено, що менталітет «совка» є присутнім і в захисників України і саме це заважає консолідації демократичних сил.

Під час обговорення член громадського об’єднання «Поступ» Тарас Фастівець висловив таку думку, що Пушкін став великим поетом, оскільки в той час майже кожен двірник писав вірші. Тому для того, щоб з’явилися гідні політики, необхідно щоб у суспільстві було дуже багато громадських діячів і політичної еліти.   

comments powered by HyperComments