Журналісти мають знати вітчизняне законодавство: Завершився перший регіональний семінар «Медіа та право»

Світлана Шкурай  |  Неділя, 17 липня 2011, 13:24
Захід відбувся з 13 по 15 липня 2011 року у приміщенні Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Кожного дня експерти у галузі права та журналісти-практики розповідали учасникам семінару основні особливості Закону України «Про доступ до публічної інформації», нової редакції Закону «Про інформацію», про права журналістів, реальні випадки з життя, давали поради та відповідали на запитання.
Журналісти мають знати вітчизняне законодавство: Завершився перший регіональний семінар «Медіа та право»

Ідея проекту «Медіа та право» належить Мар’яні Озеровій, активістці, студентці четвертого курсу Харківського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України. До організаційної роботи долучились партнерська програма Колегіуму ім. Теодора Гойсса, Фонду ім. Роберта Боша, Спілки мовного та культурного обміну МітОст та Представництво фонда ім. Гайнріха Бьоля в Україні з українськими партнерами у сфері неформальної демократичної освіти молоді "Майстерня громадської активності".

У ролі експертів виступили: Юрій Чумак – голова центру правових та політичних досліджень «Дума», Марія Спалек – кореспондент газети «Коммерсантъ-Украина», Дмитро Шевченко – головний редактор харківського радіо «Новая Волна»,  Оксана Кириченко–  редактор новин А/ТВК,  Дмитро Терновий –  колишній  журналіст  інформаційного агентства «Интерфакс-Украина» та ін.

Юрій Чумак, один з експертів семінару

Крім журналістів-початківців, у семінарі взяли участь і студенти юридичного факультету. Щось цікаве для себе знайшли всі, адже програма цих трьох днів була насиченою: говорили про захист своїх прав, установи, до яких варто звертатися у випадку позову до суду на журналіста, про українське законодавство, світове та багато іншого. Закінчився захід врученням сертифікатів 

 

Учасниці семінару з отриманими сертифікатами

comments powered by HyperComments