У Харківській області тіньового бізнесу більше, ніж у середньому по Україні

Середа, 20 липня 2011, 08:58
В Україні 10-17 % коштів середнього і великого бізнесу перебуває в тіні, в Харківській області - 16,7 %. Про це повідомили в прес-службі Державної податкової служби України (ДПСУ), поінформував портал "УНІАН". Дані були отримані для підприємств з обсягом валових прибутків понад 1 млн. грн.
У Харківській області тіньового бізнесу більше, ніж у середньому по Україні

 

Як зазначив заступник голови ДПСУ Олександр Клименко, найбільші обороти коштів нелегального бізнесу - в Дніпропетровській, Харківській, Одеській областях і в Києві. "Рекордна питома вага підприємств з оборотом понад 1 млн. грн., які мінімізують податкові зобов'язання, у Харківській області: вона становить 16,7 % загального обороту. Також значною є частка тіньового сектора у регіональній економіці Одеської (15,2 %) та Черкаської (13,4 %) областей",- відзначили в прес-службі ДПСУ.

"У травні ми запобігли утворенню фіктивного податкового кредиту на 615 млн. грн. Але поки що боротьба з тіньовою економікою не є однаково ефективною на всій території країни. Ефективної боротьби з тіньовою сферою економіки можна домогтися, можливо, навіть за допомогою жорстких кадрових рішень", - зазначив О.Клименко.

comments powered by HyperComments