Комунальне підприємство «Міськелектротранс», яке забезпечує трамвайно-тролейбусні перевезення в Харкові, буде ліквідовано

Вівторок, 26 липня 2011, 11:10
Про це сьогодні повідомив Директор департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан, передав кореспондент ГолосUA. Замість ліквідованого комунального підприємства, буде створено чотири експлуатацінно-транспортних підприємства базі двох тролейбусних і двох трамвайних депо.
Комунальне підприємство «Міськелектротранс», яке забезпечує трамвайно-тролейбусні перевезення в Харкові, буде ліквідовано

 

Допомагати в роботі новим підприємствам будуть два інших - КП «Харківпас», яке відповідає за організацію руху, і КП «Міськелектротранссервіс», яке є ремонтно-обслуговуючої базою для рухомого складу. У результаті найближчим часом усі співробітники КП «Міськелектротранс» будуть звільнені.

Реєстрація підприємств тільки-тільки закінчена, і нові керівники нових підприємств ще навіть не представлені трудовим колективам. Враховуючи, що децентралізація управління «Міськелектротранс» передбачає створення нових чотирьох підприємстві, точніше п'яти. «Так, безумовно, будуть заяви на звільнення, у зв'язку з переведенням на нові підприємства і про прийом на роботу на нові підприємства. На мій погляд, на сьогоднішній день штатний склад депо, якщо не оптимальний, то близький до нього, безумовно, при реорганізації підприємства 100 % особового складу підприємства буде оформлено на нове підприємство », - пояснив С. Дульфан.

Імена чотирьох нових керівників комунальних підприємств директор транспортного департаменту не повідомив. Директорів представлять колективам вже цього тижнем. Тоді і почнеться процес звільнення та приймання на роботу.

«Є поточна заборгованість по заробітній платі. Погашення цієї заборгованості, як і компенсація співробітникам за невикористані відпустки, відповідно до чинного законодавства, відповідно до умов звільнення, буде виплачена повністю. В цілому по підприємству (сума боргу - ред.) близько 6 мільйонів. Це поточна заборгованість, яка в найближчі дні буде покрита », - пообіцяв С. Дульфан.

Закінчити реорганізацію в мерії планують до 15 серпня.

comments powered by HyperComments