Юрій Кальченко: У Харкові незаконно створені десятки ОСББ

Четвер, 28 липня 2011, 10:25
На Салтівці незаконно створено мінімум 30 ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирних будинків), при цьому більшість жителів навіть не знають про це. Таку статистику навів жителям 615-ого мікрорайону керівник громадської організації «Ми - харків'яни» Юрій Кальченко.
Юрій Кальченко: У Харкові  незаконно створені десятки ОСББ

Зустріч жителів ряду будинків по вулиці Гвардійців Широнінців з представником громадської організації влаштували активні громадяни, які не так давно випадково дізналися про те, що їхні будинки, – одні з тих, в яких створені ОСББ.

За словами місцевих мешканців, ніхто з ними не обговорював створення об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, жодних зборів не проводилися, та і дізнавалися про існування ОСББ люди абсолютно випадково, при чому деякі – безпосередньо в ході зустрічі.

За словами Юрія Кальченка, створення ОСББ, можливо, і добра справа, але лише у тому випадку, коли йдеться про новобудови. У даній же ситуації об'єднання створюються в будинках, яким тридцять, сорок, а то і більше років, в будинках, в яких ніколи не проводився капітальний ремонт, в будинках, в яких всі системи вже є непридатними.

Таким нехитрим чином, упевнені люди, міська влада просто намагається перекласти на жителів відповідальність за утримання будинків. При цьому, громадяни усвідомлюють, що самі не потягнуть ані капітального ремонту, ані утримання будинків.

Тому жителі категорично проти створення в їхніх будинках ОСББ, а ще більше вони обурені тим, що їх банально обдурили. Тепер люди згадують, що напередодні виборів в місцеві ради представники влади збирали у них підписи під пропозиціями відремонтувати дахи, перестилати асфальт, виконати інші ремонтні роботи. Можливо, саме ці підписи і були використані при створенні ОСББ.

Зараз жителі 9 будинків за допомогою громадської організації «Ми - харків'яни» намагаються ліквідувати незаконно створені організації.

comments powered by HyperComments