Харківські підприємці протестують проти міліцейського свавілля

Середа, 3 серпня 2011, 01:05
Представники профспілки підприємців Харкова вчора, 2 серпня, біля Харківського облуправління міліції (вул. Раднаркомівська, 5) провели акцію протесту проти міліцейського свавілля. В акції взяли участь понад 60 осіб.
Харківські підприємці протестують проти міліцейського свавілля

Мітингувальники тримали в руках плакати "Катам не місце в міліції!", "Ганьба катам у погонах!". За словами голови профспілки Олександра Шармара, 22 липня майор міліції Олексій Трубчанін незаконно затримав підприємця, члена профспілки Олену Кускову, яка торгувала плиткою біля Харківського плиткового заводу. Міліціонер відвіз її у відділення Орджінікідзевского райвідділу міліції, забрав у неї дозвіл на торгівлю, побив і змусив написати неправдиві пояснення своєї діяльності. За словами Шармара, міліціонер бив жінку по голові, після чого їй стало зле, і вона зі струсом мозку звернулася до четвертої міської лікарні.

Підприємці домагалися створення робочої групи з розслідування протиправної діяльності Трубчаніна на основі комісії Харківської облради з прав людини, свободи слова та інформації. Також вони планують провести збір підписів за проведення реформи правоохоронних органів.

"Наша головна мета - це щоб покарали цього товариша, Трубчаніна. Виявляється, службове розслідування вже закінчене. Трубчаніну оголосили догану, оголосили догану його начальнику і передали справу до прокуратури. Невже побиття, кримінальний злочин закінчується тим, що представникові правоохоронних органів оголошують догану?" - заявив Шармар. За його словами, міліціонери вже не вперше б'ють членів профспілки: ще одного представника профспілки побили в міліції кілька років тому.

Як повідомила начальник центру громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області Лариса Волкова, у міліції за заявою Кускової провели перевірку і з'ясували, що жінку ніхто не бив. Трубчаніну оголосили догану за те, що він при спілкуванні з Кусковою не зареєструвався в її журналі перевірок підприємця. Матеріали міліцейської перевірки передані до прокуратури.

comments powered by HyperComments