У фестивалю "Печенізьке поле" з'явиться власна валюта

Четвер, 11 серпня 2011, 14:50
Конкурс "У кожної куми свої пироги" відбудеться в рамках X етнофестивалю "Печенізьке поле", який пройде на Харківщині 10 вересня. Спеціальне журі вибере найкращі пироги, оцінивши їхні смакові якості та естетичну подачу страв.
У фестивалю "Печенізьке поле" з'явиться власна валюта

Як повідомила керівник дослідницько-виконавської фольклористичного гурту "Муравський шлях", заслужена артистка України Галина Лук'янець, пироги потрібно буде зліпити і спекти згідно народних традицій та з урахуванням сезону, тобто начинням з овочів і фруктів осіннього врожаю. До складу журі конкурсу увійдуть, зокрема, етнограф, кулінар і дизайнер. Переможців урочисто вшановувати на головній сцені фестивалю.

 Також в його рамках пройде конкурс етнокараоке. Пропозиції, які пісні варто включити в список для виконання, можна надсилати на адресу організаційно-методичного центру культури. Три переможця цього конкурсу зможуть заспівати на великій сцені разом із відомими українськими виконавцями.

 "Також у цьому році ми вирішили відновити традицію лауреатства і звернулися до тих призів, які вручалися на попередніх фестивалях" Печенізьке поле ", - зазначила Т. Іщенко. Переможцям різних конкурсів будуть вручатися пам'ятні статуетки.

 Ще у фестивалю в цьому році з'явився свій гімн і розробляється валюта - "печенізька гривня". Її можна буде "заробити" за перемогу в конкурсах. Володарі таких гривень зможуть придбати різну сувенірну продукцію, зокрема, футболки, кепки, бандани і чашки. Сувеніри можна буде купити і за звичайні гроші. Гімн фестивалю під час його відкриття виконає Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю. Автор музики - керівник кількох харківських хорових колективів Юрій Бесіда, автор тексту - поет Микола Возіянов.

 Як повідомила Г. Лук'янець, до участі у фестивалі запрошуються фольклорні колективи області. Відвідувачі зможуть не тільки побачити і послухати їхні творчі номери, а й взяти участь в інтерактивних розвагах, зокрема, пограти, потанцювати. Усього на "Печенізькому полі" обладнають п'ять сцен. Т. Іщенко додала, що на фестивалі працюватиме дитячий майданчик, відбудуться майстер-класи гончарів, ковалів і, можливо, ткацтва. Завершиться фестиваль феєрверком.

comments powered by HyperComments