У Харкові ледь не створили два однакових Комітети опору диктатурі

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 16 серпня 2011, 11:22
Створення такої структури на всеукраїнському рівні розпочала партія «Батьківщина». У Харкові з цього питання зібралося кілька партій та громадських організацій, і не запрошуючи всіх інших, домовилися, що такий Комітет створено. Більшість українських громадських організацій дізналися лише про ініціативу створення Комітету опору диктатурі і вирішили негайно створити його у Харкові.
У Харкові ледь не створили два однакових Комітети опору диктатурі

Збори відбувались у приміщенні громадського об’єднання «Поступ». Туди завітали представники «Зеленого фронту», Української Народної Партії, Народного Руху України, «Молодої Просвіти», «Спільної справи» та низки інших організацій. Ініціювали збори члени ГІ "Оновлення країни".

Кожен висловив свою думку з приводу приєднання до такого Комітету, але потім голова Харківської обласної  організації Народного Руху України Олександр Денисов повідомив про те, що такий комітет уже створено. Те ж саме стверджував харківський громадський діяч Ігор Рассоха. Врешті-решт, члени ВО «Батьківщина» почали телефонувати в центральний офіс своєї партії.

Виявилося, що Комітет опору диктатурі на Харківському рівні було створено ще 8 серпня поточного року. Членів громадських організацій обурило те, що їм ніхто не повідомив про створення Комітету.

Після повторного обговорення 15 громадських та партійних організацій вирішили не вступати до цього Комітету, а поставити свої підписи на знак підтримки його діяльності.

Збори завершилися, але дехто вирішив дізнатися, які організації увійшли до складу Комітету і поставили під цим свої підписи 8 серпня. За неофіційною інформацією, протокол створення Комітету опору диктатурі ще не написаний і підписи в ньому ніхто не ставив. Але дізнавшись про те, що активні українські громадські організації прагнуть налагодити роботу Комітету, ВО «Батьківщина» (не офіційно) пообіцяла написати протокол й оформити належним чином всі документи.

Харківські громадські організації прагнуть, щоб Комітет опору диктатурі працював не лише на захист Юлії Тимошенко, а боровся за права всіх громадян України. Але чи буде новостворений Комітет дієвим чи так і залишиться черговою паперовою домовленістю покаже час.

comments powered by HyperComments