«Зелений фронт» пікетуванням підтримав російських захисників Хімкинського лісу

Світлана Шкурай  |  Вівторок, 30 серпня 2011, 08:49
О пів на п’яту вечора 29 серпня представники «Зеленого фронту» вийшли до Генерального консульства Російської Федерації у Харкові, що розташоване на вулиці Ольминського, 22, висловити підтримку російським захисникам Хімкинського лісу та національних парків. Пікет зібрав кілька десятків небайдужих харків’ян.
«Зелений фронт» пікетуванням підтримав російських захисників Хімкинського лісу

Акція тривала близько години. Активісти ХОГО «Зелений фронт» тримали плакати «Дураки и дороги… Это навсегда.»,«Долой международный заговор кретинов», розгорнули прапор своєї громадської організації і вигукували гасла «Химки – позор России» та «Руки прочь от наших лесов». Міліція спокійно спостерігала за діями пікетувальників. Цього разу, на відміну від багатьох інших акцій «Зеленого фронту», обійшлося без заворушень та провокацій. Протягом акції також збиралися підписи проти прокладання траси через Хімкинський ліс .

29 серпня активісти  "Зеленого Фронту" пікетували представництво Росії в Харкові

Того ж дня було прийнято відкрите звернення до президента Росії Дмитра Медведєва. Члени організації "Зелений Фронт" та жителі Харкова просять його зупинити будівництво траси через Хімкинський ліс як незаконне. Законодавство Росії забороняє використання захісних лісів для забудови, якщо є інші варіанти будівництва, а у випадку нової магістралі Москва-петербург від початку таких варіантів було аж 12. Проте обраний був саме найшкідливіший для екології нинішній варіант.

"Хімкинський ліс вирубують під будівництво дороги попри те, що в проекті виявлена корупційна складова", - наголошується в документі. Президент РФ особисто визнавав, що на вибір варіанту траси вплинули комерційні інтереси колишнього керівництва Москви. Влада в російській столиці вже змінилась, але проблема залишилась.

"Хімкинський ліс є складовою лісопаркової захисної смуги Москви, - зазначають автори звернення.  Він становить "основу здорового довкілля приблизно для двох мільйонів людей, які мешкають навколо. Будівництво дороги зруйнує екосистему лісопарку" - наголошується в звернення "Зеленого Фронту".

Про акцію ми писали тут.

comments powered by HyperComments