Аеропорт Харкова має нарешті відповідати великому потенціалу міста. Нові рейси розпочинають ще до завершення його реконструкції

Вівторок, 30 серпня 2011, 12:41
У жовтні поточного року в Міжнародному аеропорту «Харків» буде відкритий новий рейс Харків – Київ, який істотно поліпшить повітряне сполучення між цими містами, – повідомили виданню “Авіація України” у прес-службі аеропорту. Рейс буде виконувати один з провідних українських авіаперевізників, компанія «Міжнародні авіалінії України».
Аеропорт Харкова має нарешті відповідати великому потенціалу міста. Нові рейси розпочинають ще до завершення його реконструкції

«Переговори з авіакомпанією« Міжнародні авіалінії України »ведуться вже давно, і зараз підійшли до свого логічного завершення» – повідомив Віталій Недашковський, заступник директора зі стратегічного розвитку ТОВ «Нью Системс АМ» (керуюча компанії аеропорту, входить до групи DCH Олександра Ярославського). – «Новий рейс буде щоденним, а перші пасажири зможуть скористатися ним вже в жовтні».

Станом на даний момент продаж квитків на новий напрямок не відкрито, оскільки точна дата початку польотів ще перебуває в процесі узгодження. На харківському напрямі МАУ складе конкуренцію авіакомпаніям «Дніпроавіа» (в аеропорт “Бориспіль”) і “ХОРС” (в аеропорт “Жуляни”).

 В даний час з Міжнародного аеропорту «Харків» компанія «Міжнародні авіалінії України» здійснює чартерні рейс до Анталії (Туреччина) і Бургасу (Болгарія), в зимовий час – в Шарм ель Шейх і Хургаду (Єгипет), Дубаї (ОАЕ) і Ерзурум ( Туреччина). Всі вище перераховані рейси авіакомпанія виконує на літаках Boeing-737.

 Як підкреслив Віталій Недашковський, «Ще до відкриття першого пасажирського терміналу Олександр Ярославський, як координатор підготовки Харкова до Євро-2012 і в тому числі, реконструкції харківського аеропорту, чітко визначив магістральний вектор розвитку: розширення географії польотів до рівня, відповідного діловому і туристичному потенціалу нашого міста. Харків – другий за чисельністю населення місто Україна, по сусідству з яким розташовані густонаселені регіони, у тому числі Білгородська область Російської Федерації. Тому перспективи колосальні. Авіаперевізники це прекрасно розуміють. Тому в міру того, як реконструкція Міжнародного аеропорту «Харків» наближається до кінця, все більше число авіакомпаній висловлює зацікавленість в організації рейсів, які зв’яжуть наше місто з різними регіонами і країнами».

Арабська бюджетна авіакомпанія (лоу-костер)  "AirArabia" розпочинає польоти з міста Шарджі (Об'єднані Арабські Емірати)  до  Харкова та Донецька.

Рейси з міжнародного аеропорту “Харків”  будуть виконуватись 1 раз на тиждень.
 У Донецьк авіакомпанія відкриває польоти 2 рази на тиждень у вівторок та п’ятницю. Наразі ціна арабського лоу-костера на переліт туди-назад складає 349$ за особу, – повідомили виданню “Авіація України”.

Квитки вже доступні для купівлі на офіційному сайті авіакомпанії, перші рейси Шарджа-Харків  відбудуться з 12 жовтня.

Попередні матеріали на тему:  Авіакомпанія Czech Airlines раптом передумала літати до Харкова

comments powered by HyperComments