Правителі різних народів і різних часів зустрілись у Харкові

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 26 вересня 2011, 01:56
Воскові фігури Чінгісхана, Петра І, Путіна, а також відомих акторів, міфічних героїв і дослідників експонуються на другому поверсі Харківського оперного театру.
Правителі різних народів і різних часів зустрілись у Харкові

 

Форми тіла цих досить відомих особистостей виліплені зі спеціального воску, який витримує температуру повітря від плюс до мінус 40 градусів за Цельсієм. Зріст, статура та інші параметри з великою точністю співпадають з реальними величинами тих осіб, які мають свого двійника з такого незвичного матеріалу.

Живий погляд і людський вираз обличчям восковим фігурам надають штучні кришталики очей, які використовуються в сучасній медицині. На головах виліплених особистостей закріплено справжнє людське волосся.

Воскові фігури потребують постійного догляду рідкісних майстрів воскового ліплення, дизайнерів художників, стилістів і низки інших спеціалістів. А крім того, їх ще перевдягають. Минулого року фігура Нефертіті була одягнена зовсім інакше.

Більшість фігур не повторюють минулорічну виставку. Крім того, огляд виставки супроводжується цікавими розповідями про життя людей, які зображені у вигляді воскових фігур.

Тож зайшовши до виставкової зали кожен відвідувач має можливість стати на коліна перед восковою фігурою Папи Римського Іоана Павла ІІ, попрохати щастя у стародавніх Єгипетських богів, відчути позитивний настрій дослідника Жак-Ів Кюсто, сміливість японських самураїв та поринути у позитивні емоції і розбурхані здивуванням мрії.

comments powered by HyperComments