На захист закритих телеканалів стали Харківська міська профспілка підприємців, «Зелений фронт» та низка інших громадських організацій

Жанна Титаренко  |  Середа, 28 вересня 2011, 12:14
Під стінами Харківської міської ради стояло близько 150 людей. Серед них були не лише журналісти, правозахисники, письменники, а й звичайні глядачі АТН, А/ТВК, «Фори».
На захист закритих телеканалів стали Харківська міська профспілка підприємців, «Зелений фронт» та низка інших громадських організацій

 

Люди вимагали, щоб ці телеканали найближчим часом відновили мовлення і передавали об’єктивні новини. Пікетувальники також висловили свою недовіру до підконтрольних «Партії регіонів» телеканалів і заявили про те, що для звичайних глядачів, які не користуються мережею Інтернет, не залишилося жодного альтернативного варіанту для отримання об’єктивної інформації.

Під синьо-жовтим прапором виднілись великі плакати з написами: «2011 рік – це 1937 рік», «Вимагаємо дотримання законів», «Поверніть харків’янам АТН», «АТН від народу і для народу», «Тепер будь-кого можна відстрілювати вдень з вікна мерії – і Харків нічого не буде знати» тощо.

Мешканці Харкова також вимагали від міської ради фінансування громадського незалежного телебачення.

На даний момент, харківці вважають, що одночасне закриття трьох телеканалів є проявом згортання демократії. Виходячи з таких міркувань, люди стали не лише на захист свободи слова, а й на захист прав людини. Мешканці міста також висловили свою недовіру до правоохоронних органів і вимагали від ЗМІ та чиновників оприлюднення низки розслідувань у справах побиття підприємців та інших потерпілих, що зазнали катувань у відділках міліції.

comments powered by HyperComments