У Харкові молоді Рухівці провели акцію «Дерево Ботхі»

Микита Петенко  |  Вівторок, 4 жовтня 2011, 12:15
25 вересня та 2 жовтня 2011 року за підтримки Оржонікідзевської районної організації Народного Руху України м. Харкова активісти Харківської міської організації «Молодий Народний Рух» в Орджніківзевськоїму районі м. Харкова провели громадську акцію «Дерево Ботхі».
У Харкові молоді Рухівці провели акцію «Дерево Ботхі»

Мета заходу полягала в порятунку від руйнації унікальної чорної тополі, що росте вже майже століття край Московського проспекту в 761-му мікрорайонні Харкова.

Два невблаганних фактора – час і людська пристрасть до нищення – поставили під загрозу подальше існування рослини, що бачила в’їзд до Харкова армії Денікіна та колони євреїв, гнаних нацистами до Дробицького Яру.

З глибокого дупла всередині стовбура молодими активістами було вилучено понад 30-ть кілограмів землі, води, гнилої деревини, цегли, скла, недопалків та інших «артефактів». Особливо вражали цвяхи, забиті у глибині дупла невідомо ким і з невідомою метою (причому, деякі настільки глибоко, що можуть слугувати прямими доказами історичної гіпотези про наругу над природою з боку нацистів, або навіть денікінців).

Не менш сумно було спостерігати сліди багать, котрі хтось не полінився розводити на висоті, на яку можна залізти лише за допомогою драбини та плечей товариша. На превеликий жаль, такі факти (разом з кількістю зламаних лавочок і закручених у спіраль дитячих гойдалок) свідчать про славну історію та незламність духу вандалізму нашого населення.

Після очищення дупло було оброблене дезінфікуючими та дерево захисними розчинами й заповнене спеціальною сумішшю. Після чого молоді рухівці здійснили прибирання навколишньої території з залученням небайдужою місцевої молоді.

comments powered by HyperComments