У Харківській галереї «Маестро» триває виставка фотографій Олексія Довбні

Жанна Титаренко  |  Четвер, 6 жовтня 2011, 12:38
Фотограф безмежно закоханий у природу, а ще більше, у метеликів і птахів. Олексій Довбня годинами вичікує красивого кадру, тобто коли метелик або інша комаха сяде на квіточку, розгорне крильця, або призупинить швидкість свого польоту наближаючись до барвистих пелюсточок, всередині яких захований пахучий нектар.
У Харківській галереї «Маестро» триває виставка фотографій Олексія Довбні

Більшу частину кадрів Олексій Довбня отримує в Харківському ботанічному саду. Людей фотографує дуже рідко.

За словами Олексія Довбні, йому подобається фотографувати стареньких людей, що мешкають у віддалених від міст селах. Серед таких облич він часто помічає добрі, наповнені людською ласкою і турботою очі.

Водночас, Олексій Довбня відкритий до спілкування. Кожен відвідувач виставки може задати питання і поділитися своїми враженнями від фотографій чи самої краси комах.

Оригінальні фото можна придбати для своєї власної колекції. Особливо вражають кадри, на яких зафіксовані пари метеликів, які разом сідають на квіточку, або летять в одному напрямку. Ціна фото починається від 12 гривень. Збільшені фото у скляних рамках коштують дорожче.

Виставка також є цікавою і для художників.

«Купувати фото зовсім не обов’язково. Головне – побачити оригінальну композицію, форму метелика. А потім можна додати до побаченого свої уявлення, нові відтінки світла і написати власну картину», - зазначила під час огляду виставки одна зі студенток Харківської Академії Дизайну і Мистецтв.

comments powered by HyperComments