У Харкові відбулася зустріч з послом Євросоюзу Жозе Мануел Пінту Тейшейра

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 10 жовтня 2011, 23:12
Жозе Мануел Пінту Тейшейра – посол Євросоюзу (ЄС), голова дипломатичної місії, яка офіційно представляє Європейський Союз в Україні, разом з мешканцями Харкова обговорив тему сучасного стану відносин між Україною та ЄС.
У Харкові відбулася зустріч з послом Євросоюзу Жозе Мануел Пінту Тейшейра

Аналогічну зустріч посол ЄС кілька днів тому мав з мешканцями Києва. Сьогодні Жозе Мануел Пінту Тейшейра розповів про перші спроби переговорів з Україною щодо вступу в ЄС, потім згадав помаранчеву революцію, назвавши її викликом для Європи, у якому український народ прагнув відокремитись від совєтських традицій і стати на демократичний шлях розвитку.

Посол ЄС також розкритикував вибори президента і місцеві вибори і висловив занепокоєння щодо політичних арештів в Україні та свавілля працівників міліції, а зокрема, застарілого законодавства 1960-1970 років, яким користуються українські судді під час розгляду справ опозиційних політиків.

Закриття трьох харківських телеканалів посол ЄС вважає проявом диктатури.

«Санітарна довідка для телеканалу не є настільки важливою, щоб забороняти вести ефірне мовлення», - наголосив посол ЄС (нагадаємо, що відсутність якоїсь санітарної довідки дійсно стала однією з формальних причин закриття АТН і А/ТВК.)

Жозе Мануел Пінту Тейшейра також повідомив, що європейські фонди фінансували розробку нового виборчого законодавства, і за відносно короткий проміжок часу було розроблено цілком схвальний закон, але потім все це було відхилено, і зараз триває розробка нового виборчого законодавства.

«Виборче законодавство має бути досконалим і постійним, а не змінюватись під кожні вибори», - наголосив Жозе Мануел Пінту Тейшейра.

Водночас на запитання журналістів і громадських діячів Харкова про те, яким чином ЄС може впливати на розвиток демократії в Україні, і яким чином ЄС контролює фінансову звітність українських чиновників за отримані кредити Жозе Мануел Пінту Тейшейра чіткої відповіді так і не дав.

comments powered by HyperComments