На Харківщині природоохоронна прокуратура виявила численні порушення в роботі санітарних служб

Середа, 21 грудня 2011, 14:01
Харківською міжрайонною природоохоронною прокуратурою проведено перевірку додержання вимог Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та «Про відходи» в діяльності районних та міських санітарно-епідеміологічних станцій області.
На Харківщині природоохоронна прокуратура виявила численні порушення в роботі санітарних служб

Виявлено численні порушення вимог законодавства та факти неналежного виконання посадовими особами зазначеного відомства службових обов’язків.

Як наслідок останнього, допускається розміщення медичних відходів на місцевих звалищах, їх спалювання безпосередньо на території лікарень.

Не вирішено питання видалення та знешкодження певних видів відходів у деяких районах області. Нерідко на території лікувальних закладів, окремі з яких перевіряються неякісно, проводиться захоронення біологічних відходів.

Головному державному санітарному лікарю області внесено подання про усунення виявлених вимог закону, причин і умов, що їм сприяють. За наслідками його розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 19 посадовців органів державної санітарної служби.
На теперішній час органами санепіднагляду заборонено знешкодження відходів у несанкціонованих місцях у п’яти районах області.

До адміністративної відповідальності притягнуто 19 службових осіб медичних закладів. Більшістю лікувальних установ вжито заходів до укладання зі спеціалізованими підприємствами угод на передачу цих небезпечних відходів для їх утилізації.

comments powered by HyperComments