216 гектарів селища Пісочин приєднують до Харкова

Жанна Титаренко  |  Середа, 27 червня 2012, 11:07
Громадська організація «Альтернатива» готується до захисту території і мешканців свого селища. Місцеві мешканці занепокоєні вивозом чорнозему, переоформленням документів на житло, актів приватизації земельних ділянок, подорожчанням комунальних послуг і багатьма іншими проблемами які можуть виникнути після такого приєднання.
216 гектарів селища Пісочин приєднують до Харкова

За словами одного з лідерів громадської організації «Альтернатива» Павла Нетеси Харківська обласна рада вже ухвалила відповідні рішення, але з місцевими мешканцями це питання не обговорювалось і не узгоджувалось.

«Будемо звертатися до Верховної Ради України. Ми проти того, щоб частину податків, які сплачують наші підприємці, забирали до Харкова, цим самим зменшуючи наш місцевий бюджет. Це досить вагомий аргумент», - додав Павло Нетеса.

Чорнозем із селища Пісочин вивозять уже три роки поспіль. Громадська організація «Альтернатива» неодноразово зверталася до правоохоронних органів, прокуратури і суду. Зрештою, випадки вишкрібання і вивезення чорнозему стали значно рідшими.

Тепер чорнозем продовжують вивозити.

«Ми піймали злочинців «на гарячому». Викликали міліцію. Чорнозем, навіть, не конфіскували», - зауважив Павло Нетеса.

«Після приєднання земель селища Пісочин до Харкова їх захист значно ускладниться», - додав Павло Нетеса.

comments powered by HyperComments