До 20-річчя незалежності України вийшли друком спогади про 20-тьох видатних борців, які віддали своє життя за відновлення Української державності

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 14 серпня 2012, 08:44
Сьогодні книга «Біля витоків Незалежності» потрапила до Харкова. Презентація відбулась в приміщенні Харківського осередку Народного Руху України за участі Молодіжного Руху Києва.
До 20-річчя незалежності України вийшли друком спогади про 20-тьох видатних борців, які віддали своє життя за відновлення Української державності

У книзі вміщено спогади про Василя Стуса, Івана Миколайчука, Вячеслава Чорновола, Назарія Яремчука, Анатолія Солов’яненка, Василя Макуха та інших видатних борців за незалежність України.

«Але це не означає, що ці 20 обраних особистостей зробили набагато більше ніж інші. За ними стоять мільйони людей. За ними стоїть незалежність України», - зауважив керівник робочої групи з видавництва книги Денис Тарасов.

(З ліва на право: радник голови Правління Молодіжного Руху Києва Денис Тарасов, голова Правління Молодіжного Руху Києва Арсеній Пушкаренко, очільник Харківського осередку Молодого Народного Руху Павло Куц)  

Видавництво книги організував Молодіжний Рух Києва. Для цього було створено спеціальний проект «Шляхом Українських Патріотів». В рамках цього проекту було зібрано півтори тисячі сторінок-спогадів рукописного тексту. Студенти також розшукали рідних і друзів загиблих борців за незалежність і записали їх спогади.

Наклад книги «Біля витоків Незалежності» становить всього-на-всього тисячу примірників. Але побачивши скільки є охочих прочитати зібрані спогади, організатори проекту вирішили продовжити збір коштів на новий наклад. Книга розповсюджується виключно з просвітницькою, а не комерційною метою. Декілька примірників потрапило до бібліотечки Харківського осередку Народного Руху України.

comments powered by HyperComments