Південна залізниця не підвищуватиме ціни на проїзд у приміських електричках

Андрій Іванов  |  Середа, 30 січня 2013, 17:09
Вартість проїзду в приміському сполученні на Південній залізниці залишиться без змін. У прес-службі Південної залізниці повідомили, що питання індексації тарифів на проїзд у приміських електричках уже було погоджене, однак від підвищення вартості квитків довелося відмовитися, «враховуючи невисокий рівень прибутків більшої частини населення в Харківській, Сумській, Полтавській регіонах».
Південна залізниця не підвищуватиме ціни на проїзд у приміських електричках

«Залізничники продовжують здійснювати соціальну місію з реалізації найдоступнішого виду перевезень - приміських. Приміські поїзди сьогодні найдоступніший та швидкісний вид транспорту, який до того ж забезпечує масові перевезення пасажирів на великі відстані та надає в повній мірі можливість скористатися своїм правом на безкоштовний (пільговий) проїзд деяким категоріям громадян», - зазначили в Південній залізниці.

Водночас на підприємстві зауважили, що рівень чинних приміських тарифів не відповідає тим витратам, які несе залізниця в сфері приміських перевезень. Витрати залізниці при здійсненні даного виду перевезень покриваються доходами лише на 9%.

«Відповідно до Закону України «Про залізничний транспорт» при рівні тарифів на перевезення пасажирів в приміському сполученні, які не забезпечують рентабельність цих перевищень, збитки залізниці повинні компенсуватися із місцевих бюджетів. На жаль, це питання до кінця залишається не вирішеним» - наголосили на Південній залізниці.

Як відомо, раніше Південна залізниця заявила про індексацію тарифів на проїзд у приміських електричках на 15% з 1 лютого 2013 року.

 


comments powered by HyperComments