Довкіллю Харківщини у 2012 році завдано шкоди майже на 49 млн грн. - Держекоінспекція

Андрій Іванов  |  Четвер, 31 січня 2013, 17:24
Протягом 2012 року довкіллю Харківської області було завдано шкоди на суму 48,6 млн грн. Як повідомили у Державній екологічній інспекції в Харківській області, відповідний розрахунок було проведено після проведених за минули рік перевірок на 965 об’єктах регіону.
Довкіллю Харківщини у 2012 році завдано шкоди майже  на 49 млн грн. - Держекоінспекція

Під час інспекцій на порушників екологічного законодавства спеціалісти Держекоінспекції склали майже 2 тисячі протоколів адмінправопорушення та наклали штрафів на суму 461,6 тис грн. Матеріали 63-х справ передано до правоохоронних органів.

Крім цього, Держекоінспекція у зв’язку з тим, що раніше виявлені на підприємствах порушення не були усунуті, 67 разів приймала рішення про тимчасову заборону діяльності виробничого обладнання.

Відділ екологічного контролю природно-заповідного фонду, рослинного та тваринного світу провів 22 рейди; під час проведення полювання на хутрових звірів здійснено 2 рейди, в ході проведення операції «Новорічна ялинка» проведено 23 перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Відділ екологічного контролю на кордоні перевірив майже 83 тисячі одиниць  транспортних засобів та 84 тисячі партій вантажів. Здійснив екологічний контроль 1,5 млн  тонн вантажів, 23 тис залізничних вагонів. За рік інспектори відділу присікли 1 спробу незаконного перевезення екологічно небезпечних вантажів загальною вагою 6,08 тонн.

Відділ інструментально-лабораторного контролю перевірив 65 підприємств. Перевірена робота очисних споруд на 48 підприємствах, де відібрано 141 проба та виконано 2195 визначень. Відібрано та проаналізовано 88 проб грунту та виконано 266 визначення. В рамках комплексних інспекцій перевірено роботу 9 відомчих лабораторій.

comments powered by HyperComments